BG: Deset najopasnijih pešačkih prelaza!

Jedan od najrizičnijih pešačkih prelaza nalazi se u blizini Kineskog tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina. Na toj lokaciji zabeležena je čak 21 nesreća u prethodne tri godine

Crna statistika saobraćajnih nezgoda i ove godine ukazuje da su pešaci najugroženiji od svih učesnika u saobraćaju. Zato su u saobraćajnoj policiji još 2010. započeli detaljnu analizu nezgoda na ulicama u kojima stradaju pešaci i izdvojili više od 10 najkritičnijih lokacija.

Jedan od najrizičnijih pešačkih prelaza nalazi se u blizini Kineskog tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina. Na toj lokaciji zabeležena je čak 21 nesreća u prethodne tri godine, a poslednja tragedija dogodila se u avgustu kada je starija žena poginula pošto je na nju naleteo tramvaj.

- Od tog broja skoro 80 odsto nezgoda dogodilo se na samom prelazu. Zato bi pešaci morali da obrate pažnju pre nego što kroče na prelaz. Ukoliko to ne učine, i oni snose odgovornost - kaže Goran Ivančev, komandir za uviđaje saobraćajnih nesreća.

Analiza je pokazala da je najviše poginulih pešaka bilo na Novom Beogradu (20), a najmanje na Vračaru (3) i u Barajevu (2).

Pogledajte koji su najrizičniji prelazi u gradu:

- Dimitrija Tucovića - Batutova

- Beogradska - Bulevar kralja Aleksandra

- Bulevar kralja Aleksandra (od Molerove do Smiljanićeve)

- 27.marta-Beogradska

- Bulevar despota Stefana kod Pančevca

- Prvomajska - Glavna u Zemunu

- Glavna - Bežanijska

- Jurija Gagarina kod Kineske pijace

- Tošin bunar (od Jakuba Kuburovića do Studentskog grada)

- Kružni tok Bogoslovija

 

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata.rs)