Mali: Ukinuli smo nepotrebne troškove

Rebalansom budžeta su smanjeni rashodi i ukinuti nepotrebni troškovi poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama

Privremeni organ grada Beograda usvojio je danas rebalans budžeta za 2013. godinu, kojim su predviđeni prihodi od 77 milijardi dinara, a deficit 3,5 odsto ili 2,2 milijarde dinara. Rebalansom je prepolovljen deficit grada, a on ne ugrožava javna predzeća, niti socijalna davanja, tvrdi predsednik privremenog organa Beograda, Siniša Mali.

Mali je istakao da je to postignuto uvođenjem mera štednje, smanjenjem rashoda, ukidanjem nepotrebnih troškova, poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama, kao i usklađivanjem dinamike kapitalnih investicija sa prihodima u budžetu.

- Rebalans je pripremljen u saradnji sa komunalnim preduzećima i sa nadležnim sekretarijatima i direkcijama. Biće obezbeđena sva potrebna sredstva za funkcionisanje komunalnih preduzeća imajući u vidu da je zimska sezona pred nama - rekao je Mali.

(Telegraf.rs / Beta)