Slikao je račune od goriva sa NIS-ove pumpe i shvatio da je za pet dana dizel dva puta poskupeo

Imam utisak da kako okrenem glavu dizel poskupi, objašnjava jedan vozač

Svaki odlazak na benzinsku pumpu u Srbiji donosi novo iznenađenje - ružno, na žalost, jer je cena benzina, dizela i gasa pri svakom odlasku do točilice sve veća i veća.

Nisu vozači u Srbiji razmaženi, navikli su oni na visoke cene goriva, ali se malo ko seća ovakvog haosa na benzinskim pumpama.

Zašto gorivo u Srbiji ne može da pojeftini, iako cena nafte pada u celom svetu

- Radim kao vozač i često točim gorivo. Imam utisak da kako okrenem glavu dizel poskupi. Kolega i ja samo počeli da se kladimo koja će cena da nas dočeka na pumpi - priča vozač Miloš Ivić (32).

Tri meseca su prošla od protesta zbog visoke cene goriva, a njemu cena ne da nije pala, već je iz minuta u minut sve veća.

Na većini benzinskih stanica benzin BMB 95 je dostigao cenu od 156,70 dinara, a evrodizel 166,90 za litar. Nešto kvalitetnija goriva obogaćena aditivima ruše sve granice, pa "bolji dizel" ide preko 170 dinara.

Da ovo nisu samo prazne priče pokazuje i primer jednog vozača koji je slikao fiskalne račune tri točenja goriva u razmaku od pet dana na NIS-ovoj pumpi. On je uvideo da je litar kvalitetnijeg goriva za tri dana poskupeo 171,4 dinara na 172,4, a nakon dodatna dva dana cena je skočila za još dva dinara.

To znači da je za menje od nedelju dana gorivo poskupelo za tri dinara.

Za poskupljenja "naftaši" krive nizak nivo Dunava, jer su barže plovile poluprazne pa je samim tim i cena transporta bila veća. Kako se ponovo najavljuje pad nivoa reke, pribojavaju se da će cena ponovo morati da se pomeri naviše.

VIDEO Automobil u sekundi izgoreo na pumpi u Beogradu:

(G. A.)