Osnovano privredno društvo "Elektro Sever" u Severnoj Mitrovici

Sporazumom o energetici u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta 2015. godine predviđeno je da JP EPS osnuje privredno društvo za snabdevanje električnom energijom "Elektro Sever"

Vlada Srbije danas je dala saglasnost za osnivanje privrednog društva "Elektro Sever" u Severnoj Mitrovici, a poštujući odredbe Sporazuma o energetici u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta, na današnjoj sednici Izvršnog odbora JP "Elektroprivreda Srbije" za direktora privrednog društva "Elektro Sever" imenovan je Boban Novaković.

ĐURIĆ: Energetski sistem na severu Kosova i Metohije ostao je u našim rukama

Sporazumom o energetici u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta 2015. godine je predviđeno da JP EPS osnuje privredno društvo za snabdevanje električnom energijom "Elektro Sever", a prethodni Sporazum o energetici i telekomunikacijama odredio je da JP EPS osnuje privredno društvo za trgovinu električnom energijom "EPS Trgovina" u Severnoj Mitrovici.

Saglasnost za osnivanje "EPS Trgovine" u Severnoj Mitrovici Vlada Srbije je dala 30. oktobra 2014. godine i Nadzorni odbor JP EPS imenovao je Milana Vujakovića za direktora privrednog društva "EPS Trgovina", ali uprkos svim nastojanjima EPS-a, registraciona procedura na Kosovu i Metohiji nije bila završena.

Direktori "Elektro Severa" i "EPS Trgovine" Boban Novaković i Milan Vujaković danas su u Prištini predali dokumenta i podneli zahteve za registraciju ovih preduzeća.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)