Kevo, bacaj robote, evo murije: Šta sve doživi interventna kad nađe drogu u baklavi, begunca u zidu, heroin u kupaćim gaćama...

- Primetili smo jednog momka koji se nervozno šetao po ulici. Kada je video našu patrolu, on je počeo da beži i viče: "Kevo, bacaj robote, evo je murija" - pričaju pripadnici Interventne jedinice

Pripadnici beogradske interventne jedinice 92 svakodnevno se susreću sa različitim situacijama opasnim po život, a poslednjih meseci je bilo i komičnih. Tako su jednom prilikom jednog narko-dilera uhvatili sa punom tepsijom baklava koje su bile filovane kokainom! Drugom prilikom su slučajno otkrili begunca koji se u svom stanu skrivao u "šteku" u zidu sa sve potrepštinama za nekoliko dana.

MILOŠ ČUKIĆ JE HEROJ SRBIJE I LJUDINA: Evo kako je HRABRI POLICAJAC savladao opasnog razbojnika PA MU ONDA SPASAO ŽIVOT!

- Mi uglavnom otkrivamo one koji krše zakon na osnovu "njuha", odnosno posmatramo reakcije pešaka, pokrete vozača, poglede prolaznika... Tako smo otkrili i osumničenog O.D., koji je krio drogu u baklavama. Bio je nervozan, brzo je koračao. Iako je uporno tvrdio da nema ništa nedozvoljeno kod sebe, droga je nađena, on je priveden, dokazi su predati i tu se naš posao završio.

- Slično je bilo i kada smo kod mladića i devojke koji su išli na bazen među kupaćim kostimima pronašli više paketića heroina, koje su nameravali da prodaju na baeznu na 40 stepeni Celzijusa - pričaju pripadnici eltine jedinice za "Informer".

Bilo je, kažu, i komičnih situacija.

- Primetili smo jednog momka koji se nervozno šetao po ulici. Kada je video našu patrolu, on je počeo da beži i viče: "Kevo, bacaj robote, evo je murija". Nedaleko odatle smo videli jednu gospođu kako kroz prozor stana baca drogu. Naravno, i njih smo uhapsili.

Od početka ove godine beogradska Interventna jedinica privela je 1.428 osoba, a među njima i Milana M. (40) za kojim je mesecima bila raspisana poternica. Međutim, primetili su ga u jednoj ulici u Beogradu kako sedi i ispija kafu, posle čega je počeo da beži. Uleteo je u zgradu u kojoj je živeo, a policajci su blokirali celu zgradu i nisu uspevali da ga nađu.

- Međutim, primetili smo na zidu neki gipsani okvir, kao ram za sliku. Malo smo gurnuli taj deo zida i, na naše iznenađenje, on se otvorio. Osumnjičen je napravio sebi "štek" u zidu i tu se krio. Imao je sve unutra - krevet, police sa hranom, svetlo, televizor... Sve što mu treba da preživi nekoliko dana.

Nekada i na izgled naivne situacije mogu da se pretvore u opasne po život. Tako su policajci u martu ove godine primetili mladiće kako iz automobila vade sportsku torbu i sve je izgedalo kao da se vraćaju sa treninga. Međutim, policajcima je privukao pažnju jedan od njih koji je naglo čučnuo iza kola.

- Čim smo krenuli za njima, neko je povikao: "Beži, murija!". Dok smo ih jurili, oni su bacili sportsku torbu u kojoj je bilo oko 16 kila marihuane. Uhvatili smo dvojicu, a ostali su se zaključali u obližnjoj kući i počeli drogu da bacaju kroz prozor. Ubrzo su i oni uhapšeni, a pretresom njihovog automobila je u posebnom bunkeru pronađen još kilogram kanabisa.

(Telegraf.rs)