MILOŠ ČUKIĆ JE HEROJ SRBIJE I LJUDINA: Evo kako je HRABRI POLICAJAC savladao opasnog razbojnika PA MU ONDA SPASAO ŽIVOT!

Jureći razbojnika, vikao je više puta da stane i da će pucati, ali se on okrenuo i pokušao da ga ubode u stomak. Nije imao kud, morao je da ga rani, ali mu je odmah i pružio prvu pomoć

  • 40

Miloš Čukić (27) je hrabri pripadnik Interventne jedinice MUP koji je preksinoć savladao razbojnika Aleksandra P. (29), odmah nakon što je ovaj opljačkao "Necin dućan" u Ulici Save Kovačevića u Leštanima. Čukić, koji te večeri nije bio na dužnosti, ovako započinje svoju dramatičnu priču.

PLJAČKA U NIŠU: Lopov pretio pištoljem i odneo 360.000 dinara iz pošte!

- Iskoristio sam taj dan da popravim automobil. Dok sam se vraćao od mehaničara, oko 19.50, u Prvomajskoj ulici sam video maskiranog mladića kako trči. Na glavi je imao žensku najlon čarapu, u desnoj ruci veliki kuhinjski nož, a u levoj, stisnutoj šaci je držao novac. Za njim je trčalo više osoba i vikalo: "Zovite policiju! Razbojnik, razbojnik! Jurio sam ga i dok sam trčao izvadio sam iz torbice, koja mi je bila oko vrata, službenu legitimaciju i počeo da vičem: "Stoj, policija!" Međutim, iako sam to ponovio više puta, osumnjičeni nije hteo da stane. Zatim sam izvukao i pištolj i naredio sam mu: "Stoj, policija, pucaću!" Tek kod petog-šestog upozorenja, razbojnik je iznenada stao - navodi policajac za Informer. 

Potom je usledila nesvakidašnja scena obračuna i hapšenja.

Foto: Informer/Ivan Dobričić Foto: Informer/Ivan Dobričić

- Stao je na nekih dva metra od mene. Viknuo sam: "Policija, baci nož!", a on je krenuo da me ubode u stomak. Nisam imao vremena da ispalim hitac upozorenja u vazduh jer mi je stajao veoma blizu i sigurno bi me ubo nožem, pa sam mu pucao u levu nogu. On je pao, a ja sam odgurnuo nož i pretresao ga kako bih se uverio da nema još neko oružje kod sebe - tvrdi ovaj hrabri policajac.

Razbojnik se držao za nogu i pretio kako će mu za učinjeno platiti.

FILMSKA POTERA HEROJA POLICAJCA NA ZVEZDARI: Jurio lopova, zaustavio tramvaj, pa ženi vratio pare!

- Nisam mu ništa odgovorio, nego sam mu pregledao ranu i video da ne krvari mnogo. Skinuo sam mu žensku čarapu sa glave, kojom se maskirao, i njom mu podvezao ranu. Zatim sam skinuo svoju majicu i pritisnuo mu mesto gde sam ga ranio. Ljudima koju se okupili rekao sam da pozovu Hitnu pomoć i policiju. Zamolio sam neke od njih da ostanu da bi bili svedoci svega što se dogodilo, a ostale da se ne šetaju mnogo, da ne ugroze mesto okršaja - rekao je ovaj mladi policajac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA