Carinik na Horgošu je rutinski ušao u autobus da pokupi pasoše, a kada je video ventilacioni otvor, smesta je zvao pojačanje (FOTO) (VIDEO)

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je za kontrolu mobilnim skenerom izdvojen autobus švajcarskih registarskih oznaka

Carinici su 21. decembra 2017. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili da se u ventilacionom sistemu jednog autobusa krije 14 boksova cigareta.

Privedena 4 carinika: Sumnja se da su oštetili budžet za preko 2,2 miliona evra

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je za kontrolu mobilnim skenerom izdvojen autobus švajcarskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Makedonija-Švajcarska. Prethodno su putnici i vozači negirali da imaju bilo šta da prijave za kontrolu, osim ličnih stvari.

Verovatno najgluplji pokušaj krijumčarenja cigara u Srbiju u poslednjih 10 godina (FOTO)

Nakon skeniranja i analize slike, uočene su nepravilnosti u prostoru ventilacionog sistema, u krovu autobusa. Pošto je ventilacioni sistem otvoren, u njemu su pronađene sakrivene cigarete „Marlboro“ sa makedonskim akciznim markicama.

Kako je nesporno reč o krijumčarenju, protiv vozača, 46-godišnjeg makedonskog državljanina, će prema našim saznanjima biti pokrenut krivični postupak.

Pogledajte kako je sve to izgledalo:

(Telegraf.rs)