Zbog ovih 5 stvari je podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića

Na Zoranovom farmerkama pronađeni su tragovi blata identični onom sa mesta zločina

Foto: Telegraf

Više javno tužilaštvo prikupilo je najmanje pet krupnih dokaza na osnovu kojih su podigli optužnicu protiv Zorana Marjanovića u petak 9. februara 2018. godine, a zbog ubistva Jelene Marjanović.

Podignuta optužnica protiv Zorana Marjanovića: Preti mu 40 godina zatvora!

Kako piše Informer, u optužnici se navodi da su se na dan zločina Zoran, Jelena i njihova ćerka Jana "mercedesom" dovezli na nasip u Borči gde je pevačica planirala da trči.

- Zoran i Jana su ostali kod rampe na početku nasipa, a Jelena je počela da džogira. Osumnjičeni Marjanović je pustio da Jelena malo odmakne, a zatim je ostavio ćerku samu i sustigao pevačicu. Prvo ju je nožem posekao po ruci i glavi, Jelena je panično počela da beži, ali ju je Zoran uhvatio i više puta udario u glavu nekim tupim predmetom. Osumnjičeni je žrtvu dokrajčio u kanalu gde je 3. aprila Jelenino telo pronađeno - opisuje se u optužnici.

5 KLJUČNIH DOKAZA NA OSNOVU KOJIH JE PODIGNUTA OPTUŽNICA:

1. BLATO - Na Zoranovom farmerkama pronađeni su tragovi blata identični onom sa mesta zločina.

2. DNK TRAG - Optužnicu je Tužilaštvo podiglo i na osnovu Zoranovog DNK koji je pronađen na Jeleninom donjem vešu, mobilnom telefonu, ali na blatu koje je bilo na Jeleninoj glavi.

3. KRV U KOLIMA - Jelenina krv nađena na zadnjem sedištu "mercedesa" kojim su na borački nasip došli Jelena, Zoran i Jana.

4. MOBILNI TELEFON - Dobar deo optužnice zasniva se i na veštačenju baznih stanica, na koje se čekalo više meseci. Ono otkriva gde je tačno bio Zoran Marjanović, a gde Jelena.

5. POLIGRAF - Zoran Marjanović je nakon ubistva supruge Jelene bio u policiji na poligrafskom ispitivanju i tada je u nekim delovima registrovano da je govorio neistinu.

Zoran se u pritvoru nalazi od 15. septembra prošle godine.

VIDEO: Kako sada izgleda nasip na kome je ubijena Jelena?

(Telegraf.rs/Informer)