5 godina su Lazarevčani molili za hapšenje dilera koji je upropastio mnoge živote: "Išao je na sahrane svojih žrtava i izjavljivao saučešće porodici" (FOTO)

Kako Udruženje Građana Sveti Sava tvrdi, dilovanje nije jedino krivično delo koje je I. P. počinio

I. P. (34) uhapšen je 9. februara u okolini Barajeva, kada je policija kod njega pronašla oko šest kilograma skanka. Priveden je pod sumnjom da je proizvodio i dilovao drogu. Međutim, ono što je zanimljivo u vezi sa njim je da je Udruženje građana "Sveti Sava" iz Lazarevca poslednjih pet godina upozoravalo na ovog dilera.

Koliko zarađuje ulični diler, koliko onaj malo bitniji, a koliko "najjače glave": Kako zaista funkcionišu narko karteli?

- Sam Bog zna koliko je ljudi umrlo i upropastilo svoje živote drogom koju je on prodavao. U jednom slučaju je posle smrti narkomana zajedno sa svojom dragom mamom išao na sahranu i izjavljivao saučešće porodici. A samo nekoliko dana pre toga ga je šamarao zbog para koje mu je nesrećnik dugovao za heroin - rekli su iz Udruženja.

Kako navode, dilovanje nije jedino krivično delo koje je I. P. počinio.

- Izvršio je niz krivičnih dela, paljenje marketa (šteta 300.000 evra), pokušaj paljenja štamparije (4 miliona evra), paljenje kuća i više vozila, iznude, i tako dalje.

U poslednjih pet godina bio je prvi na svakom spisku dilera koja je objavljivalo Udruženje Građana Sveti Sava. Njegovim fotografijama oblepljivali su ceo grad.

- Pozdravljamo njegovo hapšenje i zahtevamo hapšenje njegovih saradnika koji će sigurno nastaviti da rade njegov posao. Udruženje apeluje da se ovom ološu izrekne maksimalna zatvorska kazna.

Najavili su da će uskoro objaviti imena saradnika I. P. u Lazarevcu.

(J. S)