Mladen Mijatović uvek prvi stigne na mesto zločina: Napisao je knjigu o ubistvu Jelene Marjanović, a mi smo otvorili njene korice

Mladen je sva saznanja i činjenice u vezi sa ovim slučajem stavio na papir i objavio knjigu

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović okupira javnost već skoro dve godine. O njenom nestanku, ubistvu, istrazi, napisano je hiljade tekstova i snimljeno mnogo priloga. U moru nagađanja, različitih teorija i verzija stravičnog ubistva izgubilo se nekoliko ključnih detalja. Prošlo je mnogo vremena od tog 2. aprila 2016. kada je pronađen Jelenin leš na nasipu u Borči. Tek 9. februara 2018. godine podignuta je optužnica protiv njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je u pritvoru od 16. septembra 2017. godine.

Misteriozni poklon na grobu Jelene Marjanović: Skriven među cvećem, a na njemu ispisana srceparajuća poruka (FOTO)

Mladen Mijatović, novinar crne hronike koji je poznat po tome da je uvek na licu mesta najstrašnijih zločina, bio je prvi na nasipu u Borči i tog 2. aprila 2016. kada je Jelenino telo pronađeno.

Nepoznati muškarac upozorio Jeleninu sestru Teodoru: Marjanovići planiraju da ti naude kako bi Zoranu obezbedili alibi

Od samog starta bilo je mnogo nelogičnosti - kontradiktornih izjava, očividaca koji su videli potpuno različite stvari, nejasnih detalja od kojih su neki do danas neobjašnjeni... Mladen je sva saznanja i činjenice u vezi sa ovim slučajem stavio na papir i objavio knjigu "Ubistvo Jelene Marjanović".

U knjizi je predstavljen hronološki sled događaja, od Jeleninog nestanka do Zoranovog hapšenja i podizanja optužnice. Posebno je interesantan trenutak kada je istraga okončana.

Kako piše u romanu inspektori, koji su učestvovali u istrazi, nisu zadovoljni što je ona okončana.

Jelena je usmrćena posle trećeg pokušaja, ubica i ona bili sami na nasipu: Ovo su svi detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića

Prema utisku autora koji je napisao u romanu, inspektori vest o podizanju optužnice nisu dočekali sa olakšanjem, bili su napeti kao da nisu u potpunosti završili posao.

- Mladene, Lucija nije zadovoljna. Ona još slučaj ne bi zatvorila - piše.

Mladen je napisao i da tužiteljka smatra da ima dovoljno dokaza za sud.

- Mi nismo osudili Zorana. Najviše je dokaza protiv njega. Imaće priliku da se brani pred sudijom. Ako bude imao adekvatne odgovore, sud će ga osloboditi - rekao je jedan od inspektora prema knjizi.

Podsetimo, zbog sumnje da je počinio ovo ubistvo koje skoro dve godine potresa Srbiju, Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine.

U utorak, 13. marta 2018. godine Zoranu je opet produžen pritvor zbog uznemirenja javnosti. Kad istekne 30 dana razlozi za pritvor će se ponovo ispitivati. A optužnica na koju su četvorica Marjanovićevih branioca izjavila tri odgovora, preispituje se.

Viši sud optužnicu može da potvrdi ali i da je vrati tužilaštvu na dopunu istrage.

Zoran Marjanović optužen je da je zadao više udaraca u glavu pevačici i tom prilikom joj zadao višestruke prelome lobanje. Nakon toga ju je, prema optužnici, potopio u kanal.

VIDEO: Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)