U toku je velika akcija hapšenja hirurga u Nišu: Pali hirurzi osumnjičeni za primanje mita

Policija u saradnji sa Vojnom policijom i nadležnim tužilaštvima sprovodi hapšenja i u Vojnoj bolnici

U niškim zdravstvenim ustanovama u toku je akcija hapšenja lica osumnjičenih za primanje mita.

Uhapšenima zbog korupcije u opštini Novi Beograd određen pritvor do 30 dana

Kako saznajemo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su pet osoba.

UHAPŠEN LEKAR N. I. (51)

Uhapšeni su dr Nebojša Ignjatović (51), lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog sumnje da je primio mito, kao i D. R. (72) i D. R. (72) zbog krivičnog dela davanja mita, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem pomaganjem uhapšen je Milan Guteša (69), dok je Snežana Petrović, doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovine uticajem. Sumnja se da je Ignjatović krajem aprila 2017. godine u Kliničkom centru Niš preko reda operisao osumnjičenu D. R, na zahtev uhapšene dr Petrović.

1.200 EVRA ZA OPERACIJU "PREKO REDA"

Za tu uslugu je kako se sumnja od Snežane Petrović zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od Milana Guteše, a on od osumnjičenih D. R. i D. R.

Postoji sumnja da je dr Ignjatović preuzeo 1.000 evra od Snežane Petrović u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu korist u istom iznosu. Osumnjičeni Snežana Petrović i Milan Guteša su za sebe zadržali po 100 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(D. K.)