Prikolica puna lešnika, a iz njih izronile glave migranata: Carinici na Batrovcima otkrili avganistansku porodicu u kamionu iz Turske (FOTO)

- Sajla kamiona je bila vidno oštećena pa je carinicima bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti - objašnjavaju u Upravi carina

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su u prikolici turskog kamiona otkrili migrantski bračni par sa dvoje maloletne dece iz Avganistana.

Tvrdili da je vozač iz Jagodine bio pijan kada je školskim autobusom punim dece sleteo s puta, a on nije liznuo alkohol 35 godina

Carinici su porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike ka Švajcarskoj.

- Sajla kamiona je bila vidno oštećena pa je carinicima bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti. U prikolici među lešnicima zatim su zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece - objašnjavaju u Upravi carina.

Tokom jučerašnjeg dana na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Najpre je vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio metalne konstrukcije od Bugarske do Slovenije, prijavio carinicima tragove na prikolici. Ušavši u tovarni deo carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana.

Migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Bugarske za špansko tržište.

Na istom prelazu je 14. maja zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska - Španija prevozeći staklenu ambalažu.

- Zahvaljujući mobilnom skeneru videle su se ljudske siluete u prikolici. Otkrivena je tročlana avganistanska porodica. U pitanju su roditelji i dete predškolskog uzrasta - navode nadležni.

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs)