Deda Vule je pronašao bačenu bebu u koprivama, prekrivenu krvlju i mušicama: Imala je ranu na glavi i plakala kao da moli za pomoć (VIDEO)

Sat vremena je pokušavao u nedođiji da dozove nekoga da mu pomogne, a na kraju su njegove vapaje čuli supružnici Slađan i Slađana Mladenović

Vukašin Đorđević (75) iz Kljajića čuvao je krave kada je u četvrtak popodne začuo plač deteta pored puta. Kada je razgrnuo koprive, nije mogao da veruje, ali je video tek rođeno novorođenče, krvavo i prekriveno mušicama pored puta.

Čedomorki koja je svoju bebu bacila u koprive određen pritvor od 30 dana

Sat vremena je pokušavao u toj nedođiji da dozove nekoga da mu pomogne, a na kraju su njegove vapaje uslišili supružnici Slađan i Slađana Mladenović koji su se vraćali iz Oruglice, pozvali policiju i Hitnu pomoć. Oni su odmah tek rođenu i napuštenu devojčicu prebacili u Opštu bolnicu Leskovac gde lekari, na žalost, nisu uspeli da se izbore za njen život. Beba je preminula u petak ujutru, piše Jugmedia.

- Prizor je bio jeziv. Dete je bilo bačeno u koprive, pupčana vrpca nije bila prevezana. Mušice su bile toliko napale novorođenče. Dete je imalo kao neku ranu na glavi, verovatno i od porođaja, ali možda i od povreda. Rukama i nogama je mahalo, plakalo, samo što ne traži pomoć - prepričava deda Vule. Vukašin se vraćao dvaput, jer nije verovao da vidi bebu, već je, kaže, mislio da je u pitanju životinja.

PRETNJE PORODICE ČEDOMORKE

Policija je, kaže Đorđević, odmah doznala odakle je majka bebe i odmah je pronašla. Ovaj starac sada tvrdi da mu porodica žene za koju se sumnja da je rodila i bacila nesrećnu bebu preti, ali kaže da slučaj još uvek nije prijavio nadležnim organima.

- Nisam znao čija je beba, bilo mi je bitno samo da je spasimo - priča Vukašin Đorđević.

Beba je pronađena u zaseoku Ključ u lebanskoj opštini, nedaleko od administrativne granice sa Kosovom.

Pogledajte ispovest Vukašina Đorđevića:

VIDEO: Za malo da ga udari voz dok je dizao kolica za bebe sa šina

(Telegraf.rs/Jugmedia)