Pretio smrću, zloupotrebljavao službeni položaj, "pao" još za vreme Sablje: Predsednik opštine Alibunar opet iza rešetaka

Sumnja se da je on putem mobilnog telefona uputio pretnje po život i telo oštećenom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, uhapsili su P. B. (50) iz Alibunara, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, saopštio je MUP.

Uhapšen predsednik opštine Alibunar: Oštetio budžet države, Vojvodine i te opštine

Sumnja se da je on putem mobilnog telefona uputio pretnje po život i telo oštećenom.

Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Nezvanično, u pitanju je predsednik opštine Alibunar Predrag Belić. Inače, ovo nije prvi put da je imao problem sa zakonom.

Tokom prošle godine je takođe priveden zbog zloupotrebe službenog položaja, osnovano se sumnja da je P. B. u toku 2015. godine, u svojstvu odgovornog lica opštine Alibunar nadležnog za donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, propustio da donese odluku i time onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Time je osumnjičeni oštetio budžet Srbije, Vojvodine i opštine Alibunar za 247.295.928 dinara, odnosno pribavio protivpravnu imovinsku korist poljoprivrednim proizvođačima koji su bez pravnog osnova i nadoknade obradili državno poljoprivredno zemljište što je vredelo 58.148.250 dinara.

Njegovo ime pominjalo i u slučaju ubistva novinara Milana Pantića.

On je, kako piše B92, bio hapšen u akciji Sablja zbog dilovanja droge i iznuda. U zatvoru je bio dva puta, što stoji i u evidenciji Opštinskog javnog tužilaštva u Pančevu.

Sada je pušten da se da se brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Tanjug)