Slaviša i Goran svirepo su ubili Miljka (73) u njegovoj kući, a sada čekaju suđenje: Motkama su ga tukli do smrti, pa krvavo telo ostavili na stolici

Slavoljub K. i Goran M. optuženi za ubistvo Miljka Jaćimovića kod Trstenika. Pljačka je motiv zločina, a na licu mesta nađena je krv jednog od batinaša

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Slavoljuba K. (42) i Gorana M. (50) iz Kruševca zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo teško ubistvo, saznaju "Novosti". Oni su osumnjičeni da su mučki usmrtili Miljka Jaćimovića (73) u selu Stopanja kod Trstenika.

Čudovište je baka Radojki upalo kroz prozor, bolesnik se iživljavao 5 sati nad njom, pa je pokrao: A tvrdi da je bio sa njom u vezi! (FOTO)

Kako se uvidelo obimnom istragom zločina koji se odigrao aprila ove godine, Jaćimović je pretučen do smrti.

- Tokom istrage se pokazala opravdanom sumnja da su okrivljeni prilikom izvršenja krivičnog dela razbojništvo, na svirep i podmukao način usmrtili Miljka. Oni su ga drvenim motkama udarili najmanje 15 puta po glavi i telu nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede opasne po život. Usled toga je kasnije i preminuo - predočava za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Ubistvo vrednog domaćina, koji je kao udovac, od 2009. godine živeo sam, neko vreme predstavljalo je misteriju.

Okrivljeni su se našli iza rešetaka nekoliko dana nakon što je okrvavljeno telo Miljka Jaćimovića - Mikana bez znakova života, nađeno na imanju, u staroj kući, koja je služila samo za odlaganje stvari.

Odmah se pretpostavilo da je nesrećni čovek žrtva pokušaja pljačke. Na licu mesta policija je zatekla ispreturanu jednu sobu u novoj kući, oboren krevet i izvađene stvari iz vitrina i kofere u drugoj sobi.

Već u prvim danima istrage, došlo se do podataka da je Jaćimović uzeo kaparu za kamion koji je trebalo da proda, a proveravao se i podatak da li je neposredno pre ubistva podigao veću sumu deviza iz banke.

Brojni sagovornici "Novosti" u Stopanji govorili su o pokojnom Mikanu kao o krupnom domaćinu koji je bio u dobroj kondiciji i koji osim problema sa kičmom, druge zdravstvene tegobe nije imao. Otuda se veruje da je razbojnicima pružao otpor koliko je mogao.

- Deda je bio pravi čovek starog kova, staložen, miran, sa svima u dobrim odnosima - ispričao je Novostima Mikanov unuk Nikola Katanić, student medicine.

Zoran Živković, komšija žrtve, našao je beživotno telo Miljka Jaćimovića. Bilo mu je čudno što gori svetlo u staroj kući, budući da je Mikan živeo u novoizgrađenom objektu.

- Video ga je na stolici, kako sedi sav u krvi. Pomislio je da je možda pao pa razbio glavu i viknuo je "Mikane", ali odgovora nije bilo - rekla je Zoranova supruga Rajka Živanović za Novosti.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)