Devojčica je bila u kolima jer je trebalo da kupi haljinu za svadbu: Potresni detalji sudara sa kamionom u kom su poginuli otac i ćerka (FOTO)

Do nesreće je došlo na putu Jasenica-Žitorađa

Nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli otac D.M. (39) i desetogodišnja ćerka N.M. iz Glašinca kod Žitorađe, a majka Svetlana M. (38) teško povređena, obavljeno je alkotestiranje vozača kamiona G.M.

Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, a kako su saopštili u prokupačkoj policiji, do nesreće je došlo kada je vozač "pasata" iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u kamion.

Do nesreće je došlo na putu Jasenica-Žitorađa. Kamion se kretao iz pravca Žitorađe, a "pasat" je išao u suprotnom smeru.

Do sudara je došlo između teretnog kamiona novosadskih tablica kojim je upravljao M.G. (62) i automobila marke "pasat" kojim je upravljao preminuli D.G. Potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju da je u toku veštačenje i da će se uzrok nesreće znati nakon toga i obdukcije tela koja je u toku.

Poginuli otac i ćerka (8) kada je u njihov auto udario šleper: Teška saobraćajna nesreća kod Žitorađe (FOTOGRAFIJA SA LICA MESTA)

Prema svedočenju onih koji su neposredno nakon ovog stravičnog događaja bili na tom mestu, najverovatnije je kamion koji je iz pravca Žitorađe išao ka Doljevcu bio u suprotnoj traci kada se iza krivine pojavio "pasat" koji je iz pravca Doljevca saobraćao ka Žitorađi i došlo je do sudara, a od siline udarca oba vozila su završila u kanalu.

Po drugoj, nakon nesreće suvozač je izjavio da je video kako vozač "pasata" krivuda po putu.

- Bilo je stravično. Oba vozila su upala u jarak kraj puta sa "pasatove" strane. Vatrogasci su jedva uspeli da nakon sečenja automobila izvuku preminulog D.M. Ćerka i žena su već prevezene do prokupačke bolnice. Na žalost, devojčica je takođe stradala na licu mesta - navodi očevidac.

Porodica Mitrović se vraćala iz Niša, gde su otac i ćerka pokupili Svetlanu koja kao medicinska sestra radi u niškom Kliničkom centru. Devojčica je pošla jer je trebalo da kupi haljinu, pošto uskoro imaju veselje, odnosno svadbu u bližoj porodici.

VIDEO: Teška saobraćajna nesreća u Grdeličkoj klisuri

(B.R.)