Zašto je ubijen Radoš Joksimović? Postoje 2 verzije likvidacije MMA borca u Kragujevcu

Policija je uhapsila Aleksu M. (21) zbog sumnje da je u utorak uveče u Kragujevcu ubio poznatog MMA borca Radoša Joksimovića (27), a potom pobegao na skuteru. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu

Radoša Joksimovića (27) upucao je sa dva metka dok je sedeo u bašti jednog kafića Aleksa M. (21), a sumnja se na više mogućih povoda za likvidaciju "žestokog momka".

- Još uvek nije poznat tačan motiv napada, ali postoje više verzija. Najverovatnije je reč o sukobu između zavađenih grupa u gradu koje se bave obezbeđivanjem lokala. Joksimović godinama unazad radi kao obezbeđenje na ulazima raznih klubova i kafića, te nije isključeno da je u pitanju borba za prevlast u ovom poslu - kaže jedan od izvora.

Uhapšen ubica (21) MMA borca: Ušetao je u kafić sa kacigom na glavi, ispalio dva hica u Radoša i pobegao na skuteru

Prema drugoj verziji, Joksimović i A. M. su se sukobili pre nekog vremena, i tada je MMA borac pretukao mladića osumnjičenog za zločin.

- Uhapšeni je tvrdio da se plašio i da je zbog toga pucao u Radoša.

Ovo nije prvi napad na MMA borca, jer je 2016. godine bio teško ranjen u pucnjavi.

- Joksimović je tada zadobio povrede kostiju i zabranjeno mu je da se bavi sportom. Zbog napada je uhapšen J. M. (24), a spekulisalo se da se motiv krije u neraščišćenim računima dve grupe momaka iz ovog grada, sa Sunčevog brega i Pivare - priča izvor.

Podsetimo, napadač se u utorak skuterom dovezao do kafića u kojem je bio Joksimović, prišao mu sa moto-kacigom na glavi i pucao u grudi. Osumnjičeni je potom pobegao na skuteru.

U kik-boks klubu Radnički iz Kragujevca za ubijenog MMA borca imaju samo reči hvale.

- Joksimović nije bio zvanično član kluba Radnički, već smo ponekad sarađivali. Bio je pravi sportista u sali, koji se prema svima ophodio sa punim poštovanjem, pogotovo prema treneru. Što se tiče sportske strane, momak je uvek bio korektan - kaže jedan od trenera ovog kluba.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf, Večernje novosti)