Isplivali novi detalji smrti bračnog para iz Subotice: Odsekao glavu supruzi jer je htela da ga ostavi?

Nastavljena istraga smrti Dragana (53) i Svetlane Zolnajić (46) iz Subotice, za kojima se tragalo nedelju dana

Ljubomora je, po svemu sudeći, "povukla" obarač Dragana Zolnajića (46) iz Subotice, koji je najpre presudio svojoj supruzi Svetlani (53) a onda i sebi.

Supružnici, za kojima se nedelju dana tragalo, pronađeni su u sredu na dva različita mesta. Svetlanin leš pronađen je u šahtu jednog voćnjaka između Subotice i Palića, a ranjeni Dragan u podrumu kuće svog bivšeg šuraka.

U javnosti se može čuti da je Svetlana duže vreme radila u Sloveniji, gde je upoznala drugog čoveka.

- Navodno je bila odlučna da to saopšti Draganu i kaže mu da se neće više vraćati u njihov dom - rekao je za "Novosti" izvor blizak istrazi.

Čovek sa kojim ima troje odrasle dece to očigledno nije mogao da prihvati, te je smišljeno odlučio da presudi i njoj i sebi. Kada je, pak, to i učinio još uvek se ne zna.

Svetlani se svaki trag izgubio 16. novembra, a njemu četiri dana kasnije, posle čega je porodica prijavila nestanak policiji.

Za ovim parom se tragalo sedam dana; Foto: Privatna arhiva

- Dragana su pronašli u sredu oko pola jedan, kada je domaćica počela da sprema letnju kuhinju i stepenište koje vodi do podruma. Čisteći žena je primetila nepoznate patike, a onda i deo noge - pričaju komšije porodice Vujković Lamić iz Ulice Petra Horvackog.

IZJAVE PROVERAVA POLIGRAF

Policija za sada ne daje više informacija o ovoj tragediji, jer se, kako kažu, radi iscrpna istraga. Kako pišu "Novosti", izjave pojedinih članova Draganove porodice proveravaju se na poligrafu.

Pola sata pre toga sedeli su u kuhinji i pričali, ali niko ništa nije primetio. Nije se ni pucanj čuo jer su domaćini uključili kruparu koja je brujala.

- Prava je sreća što ga niko od dece nije pronašao, imali bi traumu za ceo život. Često smo ga viđali ovde. Iako mu je sestra razvedena, bio je u dobrim odnosima sa šurakom, koji je izuzetno dobar i vredan čovek. Dolazio je i kada je već Svetlana bila nestala, ali je govorio da je otišla kod dece u Novi Sad. Nosio je čak rozi telefon, verovatno njen - rekle su komšije za "Novosti".

Foto: Privatna arhiva

Čim su videli Dragana u krvi, porodica je pozvala hitnu pomoć i policiju. Dok su se Draganu borili za život u subotičkoj Opštoj bolnici, policija je "češljala" ceo grad. Svetlanino telo pronađeno je u šahtu u voćnjaku gde je Dragan godinama radio. Bilo je uvijeno u ćebad i papire i prekriveno gomilom jabuka.

- Pretpostavlja se da se zločin nije desio tu, već da je telo doneto. Zbog položaja tela žene nije bilo moguće utvrditi način smrti - saznale su "Novosti" od izvora bliskih istrazi.

Za sada nema naznaka da je bilo pomagača, a po svemu sudeći u pitanju je porodično nasilje. Više detalja o načinu i vremenu smrti daće obdukcija.

VIDEO: Objaviti pun identitet svih nasilnika nad ženama i decom

(Telegraf.rs/Novosti)