Ovo su osumnjičeni dileri iz Aranđelovca: Građani upozoravaju da ima još onih koji su na slobodi, i dalje boli smrt male Sofije (FOTO)

Građani ne odustaju od protesta koji su započeti 12. decembra prošle godine

Petoro dilera koji su ove nedelje uhapšeni u Aranđelovcu tek su deo veće grupe trgovaca narkoticima koji truju građane i decu, upozoravaju Aranđelovčani i lokalne organizacije.

I pored velike akcije policije u kojoj je samo policijska uprava iz Kragujevca uhapsila 40 lica, među kojima su i veliki dileri droge iz Aranđelovca, u gradu pod Bukuljom ljudi i dalje ne odustaju od protesta koji su započeti 12. decembra prošle godine.

Jugoslav Mijatović, Foto: Facebook/Jugoslav Mijatovic

Povod za protest pod nazivom "Ne okreći glavu, reci ne" koji je organizovala grupa građana "Aranđelovčani i Aranđelovčanke" bila je smrt petnaestogodišnje Sofije Siljanoski, koja je od droge preminula u novembru prošle godine.

Njen otac Boris Siljanoski juče nije hteo da daje nikakve izjave za medije sve dok se ne uveri da su uhapšeni svi dileri droge u Aranđelovcu.

Ivan R. Ivanović iz udruženja građana, koje i dalje ne odustaje od protesnih šetnji, kaže za "Blic" da će šetati "i dalje i pored toga što se vidi da je "policija pokrenula stvari nabolje".

Goran Rabrenović, Foto: Facebook/Goran Rabrenović

- Do sada smo imali tri protesta, a uskoro će i četvrti. Održavamo ih na svake dve nedelje. Bitno je da policija radi svoj posao, i mi to podržavamo. Ali i dalje mislimo da glavni dileri droge nisu uhapšeni. Prošle godine je zbog dilovanja podneseno 66 prijava, a imali smo samo šest zatvorskih kazni - kaže Ivanović.

(Telegraf.rs/Blic)