Policajac koji je uhvatio Malčanskog berberina: Legao je na zemlju, nije rekao ni reč

Slađan Radosavljević, koji ima 24 godine policijskog staža, priznaje da mu je potraga za Jovanovićem bila najizazovniji zadatak u karijeri

Foto: Telegraf

Slađan Radosavljević, policijski službenik Policijske stanice Ražanj i njegove leskovačke kolege Vladimir Spasić i Nikola Sinadinović, prvi su 5. januara stigli do Ninoslava Jovanovića, zloglasnog Malčanskog Berberina koji se skrivao na groblju u Malči i uhapsili ga. Na taj način okončana je sedamnaestodnevna potraga za okorelim zločincem koji je 20. decembra prošle godine kidnapovao dvanaestogodišnju Moniku Karimanović zbog čega je protiv njega podneta krivična prijava za otmicu i silovanje za koje je zaprećena doživotna robija.

Radosavljević, koji ima 24 godine policijskog staža, priznaje da mu je potraga za Jovanovićem bila najizazovniji zadatak u karijeri te da mu je pao veliki teret sa pleća nakon što je serijski silovatelj lišen slobode.

Slađan Radosavljević, Foto: Telegraf

Uopšte nas nije primetio

- Tog dana smo ja i dvojica kolega iz Leskovca dobili zadatak da krenemo od Malčanske petlje, od područja gde je nađena Jovanovićeva zemunica ka groblju jer je primećen da beži u tom pravcu nakon što je otkriven u dvorištu jednog meštanina Malče. Polako smo se primicali groblju kada smo ga ugledali... Skrivao se iza jednog nadgrobnog spomenika i netremice gledao u magistralu prema Knjaževcu gde je bila policija. Uopšte nas nije primetio jer smo mu prilazili s desnog boka. Kad smo mu se privukli na desetak metara komandovali smo: - "Stoj, policija, lezi na zemlju, ruke gore"! On se skamenio, legao je na stomak, jednu reč nije progovorio – priča Radosavljević.

Dok ga je policija hapsila nije pružao nikakav otpor.

Došao na babin grob

- Odmah smo obavestili nadređene da imamo osobu zapuštenog izgleda koja odgovara fotografijama čoveka za kojom tragamo. Pitao sam ga kako se zove, a on mi je odgovorio: - "Ja sam Ninoslav Jovanović, došao sam na babin grob". Pretresao sam ga, nikakvo oružje kod njega nije nađeno. Kada smo ga pitali zašto se nije predao, rekao je da se plašio policije. Sve je to trajalo dva do tri minuta – kaže policajac.

Radosavljević ističe i kolegu kom je potera za Jovanovićem bila prva u karijeri, Foto: Telegraf

Grlili smo se, bili smo srećni

Dodaje da mu je bilo drago što se sve završilo tog dana.

- Kada su stigle ostale kolege, čestitale su nam, grlili smo se, bili smo srećni i zbog devojčicine porodice i svih ostalih građana jer više nisu imali razloga da strepe za svoju bezbednost. Meni lično je bilo veoma drago zbog kolege Vladimira Spasića koji je dve godine u policiji i kojem je ovo bila prva akcija ovakve vrste – zaključuje Radosavljević.

Jovanoviću je sinoć na predlog Višeg javnog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Video: Uhapšen Malčanski berberin stigao u policijsku stanicu u Nišu
Video: Iznemogao, jedva korača: Ovako je izgledao ulazak Malčanskog berberina u policijsku stanicu

(D. K.)