Prvi snimak Malčanskog berberina uoči suđenja: Tražio izuzeće tužioca, nastavak suđenja 16. juna

Treći put pred licem pravde

Pred Višim sudom u Nišu danas počelo je pripremno ročište pred suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvo do.

Tri vozila Ministarstva pravde ušla su u dvorište Višeg suda par minuta pre 10 sati. Stala su jedno iza drugog i zaklonila pogled novinarima na dešavanja unutar dvorišta. Uz velike mere obezbeđenja, Malčanski berberin je uveden na drugi sprat, gde se održava pripremno ročište. Novinarima je zabranjen ulazak u sudsku zgradu.

Malčanski berberin uveden sa maskom u sud, novinarima zabranjen ulaz /Foto: Telegraf/D.K.

Ninoslav Jovanović (46) stao je danas pred lice pravde, treći put u svom životu, zbog istovrsnih zločina učinjenih prema deci. U 10 sati ušao je u sudnicu Višeg suda u Nišu da bi odgovarao zbog onog što je učinio dvanaestogodišnjakinji koju je oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu.

Kako je naš novinar na terenu saznao, optuženi je tražio izuzeće višeg javnog tužioca zbog sumnje da će biti pristrasna.

- Više javno tužilastvo je odlučilo o ovom predlogu, ustanovilo da ne postoje zakonski razlozi da se on usvoji - saopštio je portaprol Borislav Radonjić dodajući da će pripremno ročište biti nastavljeno.

Kako smo saznali, pretres je nastavljen već u 11 časova i roditelji žrtve vratili su se u zgradu suda.

Oko podneva stigla je i informacija da je pripremno ročište odloženo, te da će nastavak suđenja biti 16. juna.

- Najverovatnije će biti nastavljeno pripremno ročište - rekli su roditelji devojčice Aleksandra i Robert novinarima pred zgradom Višeg suda u Nišu dodajući da je Berberinu dodeljena druga advokatica, te da u predstojećem vremenu treba da prikupi dokumentaciju.

- Ponašao se normalno. U stvari bolesno, ne znam - odgovorila je majka na jedno od pitanja.

Podsetimo, devojčica je prošla devetodnevnu golgotu dok nije pronađena u selu Pasjača a manijak se skrivao sve do 5. januara kada je uhapšen u selu Malča.

Zakon za Jovanovića predviđa kaznu zatvora od 10 godina pa do doživotne robije, a na sudiji Tamari Savić je da proceni koliko zloglasni Malčanski Berberin zaslužuje.

Ono što bi Jovanovića moglo da spasi dugogodišnje, pa možda i doživotne robije, jeste dokaz da je duševno bolestan o čemu će se izjašnjavati veštaci psihijatri.

Iako je sadržina veštačenja koje je obavljeno u zatvorskoj bolnici u Beogradu nepoznata, u skladu sa pravilom o tajnosti istrage, bilo bi čudo da odstupi od nalaza u prethodna dva sudska postupka, koja su dala vrsni psihijatri. A oni su utvrdili da Jovanović dobro zna šta radi, i da ga na sadističko iživljavanje nad decom ne tera bolest već seksualna izopačenost.

Video: Ovako je policija uhapsila Malčanskog berberina

(D. K.)