Leskovčani preterali sa veseljem: Komunalna policija htela da piše kaznu, oni se zaključali u kafanu

Prekoračeno radno vreme doneto u skladu sa epidemiološkim merama

Foto: Shutterstock

Kafana “Jedno mesto” iz Leskovca najverovatnije će morati da plati drakonsku kaznu zbog nepoštovanja donetih epidemioloških mera i prekoračenja radnog vremena ovog vikenda, a protiv vlasnika ovog ugostiteljskog objekta biće pokrenut i krivični postupak zbog remećenja javnog reda i mira, potvrđeno je juGmedii.

Kako je kazao šef Odeljenja za inspekcijske poslove Saša Pešić, komunalni inspektor je u pratnji komunalne policije u petak uveče pokušao da napiše prijavu vlasniku ove kafane u 11 časova i 15 minuta jer je prekoračio radno vreme puna dva sata, ali su naišli na zaključana vrata u ovom ugostiteljskom objektu koji je u tom trenutku bio pun gostiju i iz koga se čula jaka muzika, pa je na kraju morala da interveniše i policija.

- Pošto nisu želeli da nas puste u objekat zvali smo policiju koja im je, kako nam je rečeno, na kraju napisala krivičnu prijavu za remećenje javnog reda i mira i ona je prosleđena opštinskom javnom tužiocu. Naša prijava je prosleđena Štabu za vanredne situacije grada Leskovca i oni će odrediti visinu kazne koju će vlasnik morati da plati zbog nepoštovanja donetih epidemioloških mera. Ta kazna sigurno neće biti mala - kazao je Pešić za juGmediu.

Po njegovim rečima, ostali ugostiteljski objekti u gradu na Veternici za sada poštuju propisano radno vreme.

Bašte na otvorenom mogu da rade do 23 časa, a ugostiteljski objekti na zatvorenom do 21 časa.

Video: Da se napijem, ipak je kafana sveto mesto: Evo gde će Beograđani posle vanrednog stanja

(Telegraf.rs)