Vulin: Jedva čekam da bude podignuta "vrhunska" optužnica. Rado ću se odazvati na poziv Tužilaštva

- I predsednik Vučić, i ja, svi smo znali u šta se upuštamo, da to nisu obični kriminalci već sadističke ubice i krvoloci, teško naći primer za to što su radili. Znali smo da će lagati i koga će napadati, prvo predsednika Vučića, a onda mene, spremni su da učine sve da nas nekako umanje - rekao je ministar

Foto-montaža: Tanjug/Strahinja Aćimović, ATA Images

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe biti podneta u zakonskom roku i da ima dovoljno dokaza da budu osuđeni na doživotnu robiju, kao i da se neće stati sa istragom i da će svi koji su povezani sa Belivukom grupom biti uhapšeni.

- Jedva čekam da bude podignuta optužnica. Prvo, treba izdržati pljuvanje i blato u koje nas oni valjaju, a drugo, da Srbija vidi sabrano i na jednom na mestu kakvog zla smo je oslobodili - rekao je Vulin za TV Pink.

On je kazao da nije čitao optužnicu, ali da ima poverenja u tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića da će napraviti "vrhunsku" optužnicu jer kako kaže, postoji obilje dokaza za zločine koje je ta kriminalna grupa počinila.

- I predsednik Vučić, i ja, svi smo znali u šta se upuštamo, da to nisu obični kriminalci već sadističke ubice i krvoloci, teško naći primer za to što su radili. Znali smo da će lagati i koga će napadati, prvo predsednika Vučića, a onda mene, spremni su da učine sve da nas nekako umanje - rekao je ministar.

Dodao je da će, kada bude podignuta optužnica, svi koji se "raduju iskazima Belivuka, Miljkovića i ostalih, moći da pročitaju šta je istina i da se odrede prema istini".

Komentarišući to što pojedini mediji kao relevantan stav prenose iskaz člana Belivukove grupe, Marka Miljkovića o vezama sa Vulinom, ministar navodi da je Miljkovićeva izjava data integralno, ali da se prenosi u delovima da bi, kako kaže, duže trajala i da bi više puta mogli da napadnu njega i predsednika Vučića.

- Biće tu još izjava dok se ne podigne optužnica. Ako je potrebno, Tužilaštvo uvek može da me pozove, rado ću se odazvati - rekao je Vulin.

(Telegraf.rs)