Policajcu osumnjičenom za saradnju s Belivukom određen pritvor do 30 dana

Drugom osumnjičenom policajcu izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim osobama

Foto: Pink, printskrin

Viši sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor policijskom službeniku Aleksandru P. koji se sumnjiči da je zajedno sa kolegom Nikolom V. iz Beograda, odavao vođama organizovane kriminalne grupe poverljive podatke iz elektronskog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sud je Nikoli R. izrekao meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim osobama, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Aleksandru P. je određen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da ce se okrivljeni boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Mera izrečena Nikoli R. može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je pokrenulo krivični postupak protiv osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi višenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

A.P. i N.V. uhapšeni su 15. novembra po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.

Prema navodima krivičene prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Video: Evo šta desi kad civilnim kolima presečete policijsku kolonu koja prati Belivuka u Specijalni sud

(Telegraf.rs)