Pokrenut krivični postupak protiv policajaca osumnjičenih za odavanje informacija Belivukovoj grupi

Sumnja se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a

  • 0
Veljko Belivuk i Marko Miljković

Foto: Pink, printskrin

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je krivični postupak protiv A. P. i N. V, policajaca iz Beograda koji se terete da su odavali poverljive informacije članovima kriminalnog klana Belivuk-Miljković.

A. P. i N. V., koji su uhapšeni u utorak, sumnjiče se za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346. Krivičnog zakonika i krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 KZ-a, saopštilo je Tužilaštvo, prenosi RTS.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

"Nakon saslušanja tužilaca za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se A. P. odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, od bekstva i uticaja na svedoke, a N. V. meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA