Parkirao kamion da bi spavao, pa napravio zastoj u saobraćaju: Prekršajna prijava za vozača iz BiH

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon pomeranja vozila na obližnje proširenje i uspostavljanja normalnog saobraćaja, utvrđeno je da vozač nije koristio zakonom propisani dnevni odmor, odnosno da je vozio duže nego što je zakonom propisano za profesionalne vozače koji prevoze teret

Foto: Shutterstock

Policajci u Smederevu podneli su odgovarajuće prekršajne prijave protiv vozača kamiona (22), državljanina Bosne i Hercegovine, i firme u kojoj je zaposlen, jer je zaspao u vozilu kojim je blokirao auto-put i tako napravio saobraćajnu gužvu.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Smederevo, policiji je noćas prijavljeno da je otežan saobraćaj na auto-putu Niš-Beograd, u ataru sela Krnjevo kod Velike Plane.

Nakon izlaska na lice mesta utvrđeno je da je, na delu puta gde se zbog radova saobraćaj odvija samo jednom trakom, zaustavljen kamion u kojem je vozač spavao, zbog čega se formirala kolona vozila dužine oko tri kilometra.

Nakon pomeranja vozila na obližnje proširenje i uspostavljanja normalnog saobraćaja, utvrđeno je da vozač nije koristio zakonom propisani dnevni odmor, odnosno da je vozio duže nego što je zakonom propisano za profesionalne vozače koji prevoze teret.

(Telegraf.rs)