Prelepa Anastasija Gavrilović (20) ima leukemiju i da bi je pobedila treba joj vaša pomoć (FOTO)

Anastasija je na lečenju u Istanbulu, a za transplantaciju koštane srži nedostaje još 90.000 evra

Anastasija Gavrilović je dvadesetogodišnja devojka koja je do skoro vodila život kao i njeni vršnjaci – završila je Zemunsku gimnaziju, muzičku školu - klavirski odsek, bila je uspešan student druge godine Fakulteta bezbednosti u Beogradu, zaljubljena u muziku i ples kojim se profesionalno bavi 6 godina, a danas se nalazi u bolnici i bori se za svoj život.

Dvoje pacijenata zbog malih boginja u ozbiljnom stanju

Nekada je samo jedan dan dovoljan da vam promeni tok svakodnevnice i da vam u potpunosti promeni život. Krajem maja ove godine, nakon dugotrajnih ispitivanja, usled stalnog umora i uvećanja limfnih žlezda, Anastasiji je dijagnostikovana akutna limfoblasta leukemija.

Od maja do sada, Anastasija je prošla kroz četiri ciklusa teških i jakih hemioterapija. Trenutno se nalazi u Istanbulu, u bolnici Adžibadem, gde se na osnovu rezultata biopsije zaključilo da je hitno neophodna transplatacija koštane srži. Cena haploidentične transplantacije je 130.000 evra, a ne radi se u Srbiji.

Na računu u fondaciji "Budi human-Aleksandar Šapić" trenutan iznos sredstava je 40.000 evra koja su prikupljena u okviru humanitarnih plesnih večeri, žurki i turnira u fudbalu koje su organizovale njene kolege sa fakulteta.

Anastasija je pravi prijatelj, dobar čovek i veliki borac. O tome svedoči njena hrabrost, to što ni u jednom trenutku nije ni pomislila da odustane, bez obzira na sve poteškoće kroz koje prolazi. Boriti se za život sa samo dvadeset godina je zastrašujuće. O tome svedoče i svi njeni prijatelji koji su od početka uz nju, da bi znala da u ovoj borbi nije sama, da zajedno biju bitku i da neće stati do pobede.

Zbog retke hromozomske translokacije, usled koje se bolest brzo i često vraća, Anastasijine šanse za izlečenjem su smanjene.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić se pridružila akciji prikupljanja novčanih sredstava za Anastasiju.

Anastasiji možemo da pomognemo uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski račun: 160-486124-02

Devizni račun: 00-540-0002344.5

IBAN broj: RS35160005400002344587

Upiši 396 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke je 200 dinara (PDV se ne naplaćuje)

(Telegraf.rs)