Dimitrije (9) sve razume, ali ne može da govori i sporazumeva se pogledom: Rođen je sa teškom bolešću i sada mu treba naša pomoć (FOTO)

Dimitrije Matić je stalno vezan za kolica, jer ne može samostalno da hoda, sedi, stoji ni da jede

Dimitrije Matić, učenik trećeg razreda osnovne škole "Milan Petrović" u Novom Sadu, boluje od cerebralne paralize kvadripareze i potrebna mu je pomoć za lečenje u inostranstvu.

Usled nedostatka kiseonika i komplikacija na porođaju, Dimitriju je dijagnostifikovan spastični oblik dečije cerebralne paralize – kvadripareza. Odmah po rođenju je reanimiran i naredna 72 sata se borio za život.

Dimitrije se od trećeg meseca života bori sa fizikalnim terapijama koje se sastoje od vežbi, masaža, hipoterapija i plivanja, kao i operacijama u inostranstvu, od kojih je tri imao u Rusiji.

Devetogodišnji Dimitrije, Printskrin/Budi human

MENTALNO OČUVAN

Mali Dimitrije je stalno vezan za kolica, jer ne može samostalno da hoda, sedi, stoji, jede, govori. Mentalno je očuvan tako da sve razume i sa svojim roditeljima i bratom komunicira pogledom i gestikulacijama.

NOVAC ZA ŠETALICU I SPECIJALNI RAČUNAR

Dimitriju je potrebna novčana pomoć kako bi mogao da ode u inostranstvo na četvrtu operaciju u Rusiji, koje će se obavljati na tetivama. Takođe mu je potreban novac i za kupovinu ortopedske šetalice pomoću koje bi mogao da napravi svoje samostalne korake kao i nabavku specijalnog računara "tobii" koji bi pokretao očima.

Za Dimitrija je pokrenuta humanitarna akcija preko fondacije "Budi Human", a vi možete pomoći slanjem poruke 440 na broj 3030 (cena poruke za sve mreže 200 din, PDV se ne naplaćuje) ili uplatom na žiro račun 160-492885-89.

VIDEO/Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)