Vreme čitanja: oko 2 min.

Lea (4) se rodila dok joj je mama bila u komi, nikada je nije upoznala: Njen tata za nas ima veliku molbu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leina mama je imala jedan, pa drugi napad astme, a nakon trećeg je upala u komu

  • 1
Lea Jovanović Foto: Privatna arhiva

"Pozlilo joj je, a onda je preminula tri dana nakon porođaja". Najbolnijim rečima za Telegraf.rs počinje molbu Lein tata Nikola Jovanović koji danas ima samo nju, njegovu mezimicu i veliku bol koju nosi od tog januara, kada je njihov život postao koliko srećan što su zajedno, toliko i tužan jer mame, Kaće više nema.

- Mama je imala napad astme. Tada je imala 28 godina i otišla je kod svojih u Smederevo. Tamo je dobila još jedan napad. Vratili smo se kući i onda je usledio još jedan napad astme. Sve smo probali ali ništa nije pomoglo. Pozvali smo Hitnu, ali je ona na putu do bolnice pala u komu. Inače, u tom momentu je bila u šestom mesecu trudnoće - priča nam Nikola.

Nije ni slutio da će izgubiti ženu svog života i nastaviti da kroz život korača sam uz njihovu ćerku.

- Pošto je bila u komi i trudna, morali su da je porode. Rodila se Lea, imala je samo 800 grama i nekoliko meseci je bila u bolnici, u inkubatoru. Njena mama Kaća, preminula je nakon samo tri dana. Nikada je nije videla, upoznala, zagrlila niti poljubila - utučenim glasom priča Nikola za Telegraf.rs.

Kako kaže, danima je samo ćutao, nije ništa jeo, želeo je da bude sam jer je znao da mora napred, ali nije znao kako.

- Danima sam bio ne znam kako da opišem. U šoku. I, nisam imao snage reč da izustim. Znao sam samo da moram da se borim za svoje dete -priča on.

Nažalost, tu nesreći nije bio kraj.

Shvatio je da mu je sudbina dala težak zadatak, ali on ide do cilja i potrebni smo mu svi.

- Lea ima velikih problema, loš hod, koordinaciju, napravi par koraka i padne na glavu, mora neko stalno da bude pored nje. I danju i noću. Ide na terapije, ne žvaće, samo guta i pravimo joj kaše i plasiramo hranu. Opcija nam je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj, a za to nam je potrebno 18.676.000 dinara. Prijavili smo se za Fondaciju "Budi human" i molim sve ljude da nam pomognu.

Na pitanje kako je uspeo da prebrodi sve i nastavi dalju borbu, ostao je nem. Zna samo da mora sve da učini za svoju mezimicu.

- Sve radimo za nju. Preselio sam se u Beograd zbog njenih terapija, moja majka i ja smo tu, na samo par metara od bolnice. Nadam se najboljem i živim za dan da ona bude zdrava i srećna - rekao nam je Nikola.

Lei možemo pomoći slanjem SMS poruke 1501 na 3030,

ili uplatama na račune:

Dinarski račun:

160-6000001670854-59

Devizni račun:

160-6000001671250-35

IBAN:

RS35160600000167125035

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    1. jun 2023 | 09:15

    Kakva tuga majko mila...a tebi vesela devojcice zelim SVU srecu ovog sveta, I tati snagu I da te izvede na pravi put😭💪💗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA