CAR: Na gumenom flamingosu krstario je preplavljenim Zadrom nakon nezapamćenog nevremena (FOTO) (VIDEO)

Domišljatost ovog Zadranina oduševila je korisnike društvenih mreža

Zadar su juče pogodile nezapamćene poplave, ali se jedan stanovnik dosetio da se i u takvim momentima može malo zabaviti.

Voda u Zadru ne sme da se pije, i još dugo neće moći: Sve je poplavljeno, oluja u Hrvatskoj donela više padavina nego Irma u Americi (VIDEO)

Kao da je Irma stigla u Hrvatsku: Izdato crveno upozorenje za stravično nevreme, ljudi zarobljeni u automobilima, škole zatvorene (VIDEO)

Zadranin je na gumenom flamingosu krstario preplavljenim ulicama grada, i to sa osmehom na licu.

Nakon jučerašnjeg velikog nevremena koje je potopilo Zadar i okolinu, situacija na terenu danas je nešto mirnija, ali mnogi su objekti i dalje poplavljeni, voda iz vodovoda nije za piće, a deo saobraćajnica još uvek je zatvoren.

Na području grada Zadra 70 timova vatrogasaca i Hrvatske vojske crpe vodu iz poplavljenih objekata, dok je u Nin jutros stigla i amfibija, javlja regionalna TV N1.

Zbog velikih poplava nastalih kišnim nevremenom, građani su zamoljeni da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz svojih domova, sve službe na terenu rade sve što je u njihovoj moći da bi što pre normalizopvali stanje, dok je nastava u OŠ Petar Zoranić danas ukinuta, a neće raditi ni vrtić u Ninu.

Oko 120 pripadnika oružanih snaga je na terenu na zadarskom području, dok ihe je 625 u pripravnosti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs )