Samo jedna žena odlučuje o izručenju Todorića i sudbini Plenkovićeve vlade!

Ona je ključna je osoba koja bi u sledećih nekoliko dana mogla značajno da utiče na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića van granica Hrvatske

Hrvatske vlasti tačno su znale gde je u Londonu živeo odbegli, a sada uhapšeni, šef posrnulog "Agrokora", Ivica Todorić, pa su o tome informisale Britance iako skrivaju te informacije od javnosti, kako pišu tamošnji mediji. Uspeli su to da rekonstruišu zahvaljujući telefonskim brojevima kojima se Todorić koristio.

POSLEDNJA VEST: Uhapšen Ivica Todorić!

Engleska premijerka Tereza Mej ključna je osoba koja bi u sledećih nekoliko dana mogla značajno da utiče na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića van granica Hrvatske, ali i uopšte, piše hrvatski "Nacional" vezano za odbeglog Ivicu Todorića.

To se može utvrditi zato što je hrvatska vlada na dva visoka nivoa iscrpno i precizno informisala engleske vlasti kako i gde mogu locirati Ivicu Todorića, odbeglog posrnulog hrvatskog tajkuna koji se odnedavno nalazio na poternici Interpola.

Podsetimo, hrvatski mediji su pod oznakom "hitno" objavili vest da se vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, za kojim je ranije izdat evropski nalog za hapšenje i raspisana crvena međunarodna poternica Interpola, predao londonskoj policiji, a prethodno je javljeno da je uhapšen.

Navodi se da je Hrvatska policija primila obaveštenje još jutros da je Ivica Todorić stigao u Charing Cross, policijsku stanicu u Londonu, gde je, kako se navodi, uhapšen po raspisanom evropskom nalogu za hapšenje.

Zagrebačka N1 javila je, pozivajući se na izvore bliske Todoriću da se on predao policiji.

Todorićevi saradnici očekuju da će, nakon razgovora on, uz kauciju, biti pušten da se brani sa slobode. Todorić je u londonsku policijsku stanicu došao u pratnji svojih britanskih advokata.

Nezvanično, javljaju hrvatski mediji, Todorić je ovih dana skupljao novac za plaćanje kaucije da bi se branio sa slobode.

(Telegraf.rs)