Mladić iz Rume posle napada u Sutomoru i dalje u komi, roditelji ne smeju da ga premeste u Srbiju

Stefan je sa drugom izašao u šetnju u toku koje ih je nepoznati mladić napao i isprebijao

Stefan Novoselac (19) iz Rume se posle napada na sutomorskom šetalištu krajem avgusta, i dalje nalazi u kritičnom stanju. Mladić je smešten u Klinički centar u Podgorici i još uvek je u komi, saznaje Telegraf.

Njegovi najbliži su sve vreme uz njega i nadaju se da će se Stefan uskoro probuditi.

Stefan je još u komi, šta će biti i kako će biti samo bog zna: Potresna ispovest porodice mladića koji je isprebijan u Sutomoru (FOTO)

Umesto da ga dočekaju sa odmora koji je proveo u Crnoj Gori, njegova majka i ujak su otišli u Podgoricu nakon što se dogodio napad na Stefana.

Prema informacijama kojima porodica povređenog mladića raspolaže, Stefan je sa drugom izašao u šetnju u toku koje ih je nepoznati mladić napao i isprebijao.

- Prema onome što sam čuo, od nekih ljudi iz Crne Gore, oni su momci izašli da prošetaju kejom i napao ih je onda lokalni siledžija. Udario je prvo Stefana, zatim je udario tog dečka koji je bio sa njim. Stefan je onda udario glavom o pločnik i je došlo do tih povreda. Oni su nakon toga završili u bolnici, a šta je bilo tačno ne znam – rekao je tada Stefanov stric, prenosi Srbija Danas.

Majka i ujak su u šoku povodom ovog događaja i isprva nisu mogli da veruju da se njihovoj porodici dogodilo ovako nemila stvar. Sada jedino žele da Stefan ponovo bude onaj stari mladić iz Rume.

Međutim, kako saznaje Telegarf, njegova situacija je i dalje ista. Ovaj mladić je u veoma lošem zdravstvenom stanju i životno je ugrožen. Njegovi roditelji su stalno uz njega i očajni su zbog čitave situacije.

Oni žele da ga prebace u Srbiju kako bi se ovde lečio, ali ne smeju na svoju odgovornost da ga izvedu iz bolnice. Mišljenja lekara su podeljena i on za sada ostaje u Podgorici.

INCIDENT U SUTOMORU

Kako prenosi Standard, Stefan je 23. avgusta primljen u barsku bolnicu u nesvesnom stanju, a njegov drug je tom prilikom saopštio da je Stefan pao niz stepenice apartmana u kojem je smešten.

Iz bolnice su obavestili službenike Centra bezbednosti Bar, a mladić je hitno prevezan u Urgentni centar podgoričkog Kliničkog centra, a zatim i prebačen u jedinicu intenzivne nege.

Kako prenosi Standard, policija je tom prilikom privela na saslušanje prijatelje povređenog mladića, kako bi utvrdili okolnosti prilikom kojih je nastala povreda.

Kako saznaju, ovi mladići su pijani udarali boksersku krušku kada su naišla dva nepoznata mladića i jedan od njih je pesnicom udario prvo Stefana, a onda i njegovog druga. Od siline udarca mladić je pao i udario glavom od pločnik.

Međutim, uprkos bolu koji je osećao otišao je u apartman i legao da spava, a na putu do apartmana je više puta povratio, piše Standard.

Rano ujutru je prijatelj pokušao da probudi mladića i nije uspeo, pa je pozvao Hitnu pomoć.

(Telegraf.rs)