Tri dana Jove je pomerao "planine" da spase život: Kada su mu rekli da se ne potresa zbog mačeta nije poslušao. Sada je dobio najveću nagradu

Humano delo krunisano je najdražim "mijau"

Jove Stojanovski iz Skoplja tri dana je sklanjao gromade kamenja, pijukom razvaljivao beton i sekao armaturu u njemu samo da bi iz duboke i tesne jame spasio jedan mladi život. Napor mu se na kraju isplatio, a kao najveću nagradu dobio je jedno umiljato "mijauuu" i nežni liz jezikom po licu.

Ovaj humani čovek nije prvi put spasio tuđi život. Sa ekipom Hitne pomoći, u kojoj je zaposlen, spasio je nebrojano života. Pomagao je i starima i mladima, a pre četiri dana iz duboke jame u koju je upalo, uspeo je da spasi i jedno malo nemoćno mače.

Miodrag radi u krematorijumu i njegov posao retko ko može da podnese: "Najteže je kad spaljujemo novorođenče ili mladu osobu (VIDEO)

O njegovom podvigu se ne bi ni znalo da njegova svastika Bona Paunovska Tesevski nije na svom Fejsbuku postavila post u kome je opisala humano delo svoga zeta.

- Tri dana je kopao rupu da bi spasio malo mače koje je upalo u jamu. Punih 22 sata kopanja da bi se spasila jedna mala preplašena dušica. Kada se javio u Vatrogasnu službu tražeći pomoć, otkačili su ga rečima: "Ajde bre, ti se potresaš za jedno mače. Ostavi ga tamo", ali se Jove nije predao. Zasukao je rukave i počeo da kopa. Sekao je armaturu, pomerao kamenje i kopao. Prvi dan je uspeo da iskopa dovoljno da mačetu dostavi hranu. Drugi dan je uspeo da mu spusti vodu, a danas je misija konačno završena. Mačence je spašeno - napisala je Bona Paunovska Tesevski.

Predivno mačence je dobilo ime Srećko i svoj topli dom. Usvojio ga je njegov spasilac Jove Stojanovski i njegova porodica.

Humani i nesebični potez ovog čoveka naišao je na brojne pozitivne komentare na socijalnim mrežama, a dobio je i ponudu o besplatnoj kastraciji kada mače napuni osam meseci.

VIDEO: Porodica prokockala psa, jedva ga spasili iz mesare

(D.J.)