Migranti u BiH zaustavili voz za Sarajevo, opljačkali putnike i pobegli

Migranti su povukli kočnicu za slučaj nesreće zaustavili voz koji se kretao ka Sarajevo

Grupa ilegalnih migranta prisilno je zaustavila putnički voz u okolini Doboja nakon što su pokrali nekoliko putnika, a nakon toga su pobegli u nepoznatom pravcu, izvestila je dobojska policija.

Incident se dogodio juče, a migranti su, povlačenjem kočnice za slučaj nesreće, voz koji je saobraćao na redovnoj liniji Bihać – Sarajevo zaustavili kod mesta Stanari.

Posada voza izvestila je policiju, a uviđajem je utvrđeno kako je reč o grupi od pet migranata koji su pre zaustavljanja voza od jednog putnika ukrali torbicu s novcem. Od drugih putnika uzeli su pak punjač za mobilni telefon i hranu. Istraga o ovom slučaju se nastavlja, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Prema podacima kojima raspolažu policijske agencije u BiH, od početka prošle godine u tu zemlju ušlo je nešto više od 23.000 ilegalnih migranata preko granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Većina je uspela da nastavi put ka Zapadu, a procena je kako ih u BiH trenutno boravi 4 do 5 hiljada. Najveći broj smešten je u prihvatnim centrima kod Bihaća i Velike Kladuše, a ostatak boravi u okolini Sarajeva, gde postoje tri prihvatna centra.

(Telegraf.rs/Hina)