Novi skandal u zagrebačkoj bolnici: Mladić (24) divljao tokom pregleda, pretio doktorima i lomio sve oko sebe

Ovo je drugi napad na lekare za samo nekoliko dana

Samo par dana nakon napada na medicinsko osoblje na odeljenju Zavoda za tumore zagrebačke bolnice Jordanovac, došlo je do napada na medicinsko osoblje u KB Dubrava, pišeVijesti.hr.

- Muškarac koji je došao na hitni prijem u bolnicu napravio je eksces. Aktivirao je vatrogasni aparat, pretio je obezbeđenju i policiji, napao medicinsko osoblje, a uništio je i ambulantu - prepričava očevidac događaja.

Policija je muškarca privela uz upotrebu sile.

- Tokom noći se dogodio incident u KB Dubrava u kojem je jedan pacijent ispraznio vatrogasni aparat u prostorijama Hitne službe - potvrdio je direktor KB Dubrava Srećko Marušić za Vijesti.hr.

Dodaje kako nije bilo napada na medicinsko osoblje i da niko nije povređen.

- Nanesena je manja materijalna šteta, koja je tokom jutra otklonila. Počinitelja je privela policija - kazao je direktor bolnice.

Policija je dojavu o ovom incidentu dobila pola sata nakon ponoći. Reč je o 24-godišnjaku koji se u KB-u nalazio na pregledu na hitnom prijemu. Prema medicinskom je osoblju okrenuo vatrogasni aparat, kojim je razbio i vrata, a ujedno je i osoblju upućivao verbalne pretnje.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac se uznemirio tokom pregleda, nakon čega je uzeo aparat za gašenje požara, porazbijao inventar bolnice, a hodnike i ambulantu poprskao penom za gašenje. Radnici KB-a čitavo jutro čiste odeljenje Hitne pomoći.

Svi pacijenti sa polutraumama preusmerni su na druge bolnice.

Podsetimo, prošlog petka u prostoriji bolnice Jordanovac 26-godišnjak, maloletnik, 49-godišnjakinja, kao i 25-godišnjakinja napali su medicinsko osoblje nakon smrti teško bolesnog člana porodice tvrdeći kako su lekari preminulom davali morfijum, pa ga tako ubili.

Snimak pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/Vijesti.hr)