≫ 

Porodica preminulog pacijenta komadima stakla napala lekare i policiju u bolnici u Zagrebu

Policija je morala da primeni silu

  • 5

U zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac jutros je porodica preminulog pacijenta napala medicinsko osoblje i policiju.

Jedna medicinska sestra je zbog pada završila na lečenju, a razbili su i staklena vrata na odeljenju. Preminuli muškarac bio je u terminalnoj fazi raka i njegovu smrt porodica je iskalila vređanjem i napadanjem medicinskog osoblja, koje je zatim pozvalo policiju.

- Muškarac je preminuo od terminalnog karcinoma i porodica je to primila vrlo agresivno, verbalno, a na kraju pretnjama nasrnula na osoblje koje ne može da bude krivo niti može da učiniti išta više nego što medicina može. Krajnje neprimereno, vrlo agresivan i ružan čin. Razbili su jedna staklena vrata, no nije problem u vratima nego u samoj reakciji, jer ako pretiš ljudima koji rade svoj posao onda to prelazi svaku meru - komentarisao je akademik Miroslav Samaržija, direktor klinike.

-  Napali su lekare i medicinske sestre i bili smo prisiljeni da pozovemo policiju - rekao je pulmolog Marko Jakopović Hini.

Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, među kojima su i dve maloletne osobe

- Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju - rekao je pulmolog.

Zagrebačka policija saopštila je je da su policajci upućeni u bolnicu na Jordanovcu nakon što su oko 10.15 sati dobili prijavu da više osoba pravi nered i napada medicinsko osoblje. Na mestu događaja su morali da primene silu.

VIDEO: Opšte prebijanje doktora u bolnici

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA