Davor Dragičević otkrio zašto je pobegao u Austriju: Strahujem za život, tražiću azil (VIDEO)

Dragičević je rekao kako je morao napustiti Banjuluku jer je strahovao za život

Davor Dragičević, otac mladića Davida koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjaluci još u martu 2018, potvrdio je da nakon bega iz BiH živi u Austriji i u toj zemlji planira zatražiti politički azil.

Istovremeno, Dragičević je najavio da će nastaviti borbu za istinu o sudbini svog sina za kog tvrdi da je ubijen, a za sve to krivi "kriminalnu organizaciju" za koju tvrdi da njom upravlja sadašnji predsednik Predsedništva BiH Milorad Dodik.

U videointervjuu koji je u četvrtak objavio austrijski internet portal "Balkanske priče" (Balkan Stories) Dragičević je rekao kako je morao napustiti Banju Luku jer je strahovao za život nakon što je policija Republike Srpske u decembru 2018. silom ugušila proteste grupe "Pravda za Davida".

Davor Dragičević, Printskrin: Facebook/Pravda za Davida

Kaže da je u Austriji sada siguran

- U Austriji sam sada siguran. Policija tamo me želela uhititi, poslati u zatvor i na kraju ubiti jer imam sve dokaze i videomaterijal koji dokazuje da je moj sin David Dragičević ubijen - rekao je Davor.

Dragičević je ponovio tvrdnju da iza tog zločina uz Dodika stoje i sadašnja predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, entitetski ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač te nekolicina visokih policijskih funkcionera koji, kako je kazao, nastoje prikriti ubice i nalogodavce tog zločina.

Zbog te činjenice, utvrdio je Dragičević, ljudi koji se u BiH još bore za istinu o Davidovoj smrti imaju tako puno problema s vlastima u RS-u.

Upozorio je da je zabrinut za njihovu sigurnost i živote kojima preti "totalitarni sistem" koji vlada Republikom Srpskom.

Rekao je kako se nada da će se ipak moći vratiti u BiH pre ili kasnije i pridružiti se onima koji ga danas podupiru u njegovoj borbi, a u međuvremenu će organizirati okupljanja u Austriji s kojih pokušava skrenuti pažnju na Davidov, ali i slučaj drugih nerazjašnjenih ubistava u BiH, poput smrti mladića iz Sarajeva Dženana Memića.

VIDEO: Bolne scene na groblju u Banjaluci: Ekshumirano telo Davida Dragičevića

(Telegraf.rs/Index.hr)