Srpski državljanin pokušao da ukrade skupoceni automobil u Skoplju, troje ljudi ga sprečilo

Određen mu je pritvor od 30 dana

Osnovno javno tužilaštvo iz Skoplja podnelo je Krivičnom sudu optužnicu protiv jednog srpskog državljanina, čiji identitet nije saopšten, koji je pre tri meseca u centru Skoplja pokušao da ukrade skupoceni automobil.

- Optuženi, koji nije imao regulisan boravak u državi, 20. februara ove godine je na parkingu ispred jednog hotela u Skoplju pokušao da ukrade automobil "Mercedes", vlasništvo oštećenog pravnog lica. On je koristeći prigodne predmete otvorio vrata vozila, čija je vrednost procenjena na 1.875.750 denara ( 30.750 evra ) i pokušao da ga startuje. Pritom su ga zatekle tri osobe koje su pozvale policiju i sprečile ga u nameri, saopštilo je Javno tužilaštvo.

Da ne bi pobegao iz Severne Makedonije i da ne bi ponovio krivično delo, tužilaštvo je od suda zatražilo da mu se odredi tridesetdnevni pritvor.

Ovo je drugi Srbin koji je u Skoplju pokušao da ukrade skupoceno vozilo, ali u tome nije imao sreće.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U prvoj polovini aprila, srpski državljanin (ni njegov identitet nije saopšten) koji je pobegao srpskoj policiji i za kim je MUP Srbije raspisao nacionalnu poternicu, u skopskom naselju Debar Malo pokušao je da ukrade džip "rendž rover" vredan 100.000 evra, ali ga je u tome sprečio vlasnik vozila koji ga je video iz obližnje kafane.

Osnovno javno tužilaštvo iz Skoplja je protiv Srbina otvorilo istražni postupak za krivično delo teška krađa, a od suda je zatražilo da se lopovu odredi mera pritvora.

- Osumnjičeni je 10. aprila 2019. godine, na ulici Orce Nikolov u Skoplju, zajedno sa još jednom za sada nepoznatom osobom, pokušao da provali i ukrade automobil. On je sa šrafcigerom slomio zadnje staklo na parkiranom automobilu "rendž rover“ u vlasništvu pravnog lica. Potom je ušao u vozilo i sa elektronskim uređajem za dekodiranje i ključem za startovanje pokušao da stavi vozilo u pogon. U tom trenutku je iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašao vlasnik i osumnjičenog zatekao u vozilu, čime ga je sprečio u nameri da protivpravno prisvoji automobil vredan 6.241.800 denara ( 102.400 evra ), saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo.

Za lopovom je bila raspisana nacionalna poternica u Srbiji, a da ne bi pobegao pravosudnim organima Severne Makedonije i da ne bi ponovio delo, određena mu je mera pritvora.

VIDEO: Tinejdžer ukrao auto od roditelja, pa se zakucao u pekaru

(D.J.)