Prodaje milicijski kombi iz vremena Jugoslavije: Korišćen za snimanje serije, '72. godište

Armis Mašić nije prvi vlasnik vozila, prethodno ga je kupio od bivšeg miliocionera iz Vareša, 2012. godine

Armis Mašić osim što je direktor Muzeja Art kuća sevdaha veliki je ljubitelj starina. U svom dvorištu ima nekoliko starih automobila, ali i IMV-ov 1600 kombi iz sedamdesetih godina. Kombi je trenutno na prodaju.

Ovaj primerak vrlo retko možete videti kako i na izložbama oldtajmera, tako i na ulicama grada Sarajeva jer je ovaj kombi sedamdesetih godina koristila jugoslovenska milicija, piše Klix.ba.

Kombi je proizvodila Industrija motornih vozila Novo Mesto, a Mašić ga je kupio 2012. godine od bivšeg milicionera iz Vareša.

Foto: I. Š. Klix.ba

- Ja sam taj kombi kupio od jednog starog dede u Varešu. On je bio milicioner u bivšoj državi i verovatno je on taj kombi sačuvao iz tog vremena. Kasnije ga je prefarbao u crveno, verovatno da se ne bi videlo da je to milicijski kombi. Kasnije sam ga restaurirao i vratio u prvobitno stanje - rekao nam je Armis Mašić.

Ovaj raritet je 2017. godine korišćen za potrebe snimanja serije "Alija" i od tada Mašiću stoji ispred kuće. Budući da ga ne može koristiti za svakodnevne potrebe Mašić ga je odlučio prodati.

- Ja jako volim stara vozila, imam Zastavu 750, Golf 1, Golf 2, Audi 100 cc, motor APN 4 Tomos, motor Vespa Piagio na pedale i kombi Volkswagen T1. IMV-ov kombi je u voznom stanju i za njega posjedujem sva potrebna dokumenta. Odlučio sam ga prodati jer je višak u mom skromnom voznom parku - kazao je Mašić i dodao kako osim starih vozila skuplja i stare stvari koje su vezane za bosansku tradiciju.

Foto: I. Š. Klix.ba

Kombi koji Mašić prodaje je 1972. godište, a restauriran je u augustu 2019. godine. Na njemu su još uvek originalne sirene i rešetke, a umesto klupe koja je korišćena za prebacivanje zatvorenika, sada se nalaze sedišta.

(Telegraf.rs)