Ministar zdravlja preporučio Hrvatima da ne dolaze za Uskrs: Ostanite tamo gde ste

Dodao je da mu se ne sviđa razgovor o ublažavanju mera

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj je u sredu sa 96 novih slučajeva zaraze korona virusom zabeležen najveći dnevni rast obolelih, a ministar zdravlja Vili Beroš preporučio je Hrvatima u dijaspori da se uzdrže od dolaska za Uskrs i ostanu tamo gde su.

- Svima je pametnije da ostanu tamo gde jesu jer postoje restrikcije. Preporučujem putovanje samo u izuzetnim situacijama - kazao je Beroš.

Govoreći o broju potvrđenih slučajeva korona virusa, Beroš kaže da su te brojke nekad ovakve, nekad onakve, ali da je i dalje najvažije pridržavatii se propisanih mera zaštite.

Ako se građani budu pridržavali tih mera i ako se ne dogode neke vanredne okolnosti, ministar Beroš očekuje da te brojke budu sve bolje.

- Epidemijska kriva je linearna, što nam daje optimizam. Ali popuštanja ne sme biti - rekao je Beroš i dodao da se njemu lično ne sviđa razgovor o ublažavanju tih zaštitnih mera.

Smatra da to sada ne bi bilo u redu i ističe da svi moraju biti fokusirani na mere samozaštite i higijenske mere.

- Tek kada tokom pet do sedam dana ne bude novoobolelih ili manje obolelih može se razmišljati o popuštanju mera - rekao je Beroš za zagrebačku N1 tv.

Video: Italijan pobegao iz karantina u Hrvatskoj, pa probao da uđe u Srbiju: Putnici u izolaciji

(Telegraf.rs/Tanjug)