Hrvatska postaje "korona free" destinacija: Zato bi Nemci mogli da pohrle

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nemaca - Italija, Španija i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

Nemački list Bild objavio je kako bi nemački turisti ovo leto mogli u Hrvatsku, jer se počela pozicionirati kao "korona free" destinacija, prenose iz Hrvatskog udruđenja turizma (HUT), čiji direktor Veljko Ostojić to ocenjuje izuzetno dobrom vešću za hrvatski turizam.

Prenoseći članak iz Bilda u kom se spominje mogućnost turističkog putovanja Nemaca u Hrvatsku, objavljenom u četvrtak, iz HUT-a izdvajaju da je nemački ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler najavio da će putovanja van Nemačke biti omogućena.

Bild piše kako je sigurno da će najpopularnije destinacije kod Nemaca - Italija, Španija i Francuska, otpasti kao ovogodišnje destinacije za putovanja, a da bi ih Hrvatska mogla više privući jer se, kako pišu te novine, počela pozicionirati kao "korona free" destinacija, prenosi 24sata.hr-

U članku se prenose izjave direktora nemačkog predstavništva HTZ-a Romea Draghičija, koji je istakao da u Hrvatskoj postoji mogućnost za osiguranje turizma uz uslove fizičkog distanciranja, kao i da će do kraja maja hrvatske vlasti doneti nove odluke o putovanju u zemlju.

- To je izuzetno dobra vest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći deo turističkog prometa mogao ostvariti automobilima. U tom je smislu Hrvatska kao autodestinacija u prednosti, pogotovo jer je još neizvesno kako će se organizovati avionski saobraćaj - komentariše Ostojić za Hinu.

Video: Hrvatski policajci zaplesali u doba korone i zemljotresa: Duh nam je nesalomiv

(Telegraf.rs)