"Nova vlast će biti proevropska, procrnogorska": Bečić o sporazumu tri koalicije

Bečić je ponovio da sporazumom nisu izneverili očekivanja birača koji su glasali protiv ulaska u NATO i bili protiv priznanja tzv. Kosova

Aleksa Bečić, Printskrin: Youtube/A1TV Montenegro

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić poručio je kako je motiv potpisivanja sporazuma sa koalicijama "Za budućnost Crne Gore" i "Crno na bijelo" upućivanje snažne poruke domaćoj i međunarodnoj javnosti.

- Ovaj sporazum je pravi odgovor na sve pokušaje veštačkog stvaranja podela, unošenja nemira i strahova i sporazum je garant i putokaz da će nova vlast biti proevropska, prozapadna, procrnogorska, istinski pomiriteljska, da smo mi okrenuti budućnosti i nemamo nameru da se vraćamo u prošlost - kazao je Bečić, gostujući u emisiji "Intervju" na Televiziji Crne Gore, a prenose “Vijesti”.

On je naglasio da će nova vlast služiti jedino Crnoj Gori, jer druge i rezervne domovine nema. Bečić je, kako prenosi portal RTCG, ocenio da nova vlast hoće zemlju jednakih šansi, u kojoj neće biti nedodirljivih.

Govoreći o prevazilaženju v.d. stanja u većem delu pravosuđa, Bečić je kazao da će tri liste imati 41 poslanika, ali da očekuje saradnju sa manjinskim partijama. Takođe, računa i na podršku Socijaldemokratske partije (SDP) kada je reč o toj situaciji.

On je poručio da je pod uticajem isključivo građana koji su listi koju predvodi dali poverenje. Bečić je ponovio da sporazumom nisu izneverili očekivanja birača koji su glasali protiv ulaska u NATO i bili protiv priznanja tzv. Kosova.

Video: Krivokapić: Desila se sloboda, pružamo ruku pomirenja

(Telegraf.rs)