Operisan mladi policajac povređen u sukobu sa navijačima Hajduka

Sinoć su na autoputu A1, kod odmarališta Desinec, navijači Hajduka napali policajce, a policija je uzvratila vatrenim oružjem

Foto: Index

Jedna osoba ranjena u sinoćnjem masovnom sukobu Torcide i policije operisana je zbog prostrelne rane desne potkolenice, prenosi Večernji.hr. Reč je o mladom policajcu koji je hospitalizovan u Opštoj bolnici Karlovac, stabilnog je stanja i van životne opasnosti.

Podsetimo, sinoć su na autoputu A1, kod odmarališta Desinec, navijači Hajduka napali policajce, a policija je uzvratila vatrenim oružjem. Ranjena su dvojica napadača i povređeno je desetak policajaca.

Policija je noćas saopštila da su navijači tokom organizovanog okupljanja samoinicijativno stali na autoputu A1 i na taj način blokirali sve trake u smeru Karlovca. Potom je nekoliko stotina njih napalo policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje - navela je policija.

(Telegraf.rs)