Bolnica i policija u Hrvatskoj potvrdile slučaj trovanja: "Radi se o hemijskoj povredi jednjaka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija potvrdila da je prijavu dobila 4. novembra

Ilustracija: Pixabay

Potvrđen je jedan slučaj trovanja nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se građani upozoravaju da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce.

Osoba je hospitalizovana u KBC Rijeka i ima hemijsku povredu jednjaka koju je zadobila nakon konzumacije bezalkoholnog pića u riječkom kafiću.

Sve proverava i Državni inspektorat.

Iz policije su potvrdili da su imali prijavu.

"Policijska uprava primorsko-goranska 4. novembra ove godine dobila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u centru Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće lekarske pomoći. Tokom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su uviđaj, izuzeli određene predmete i obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvestila nadležno državno tužilaštvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi preduzimanja mera iz svoje nadležnosti. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica u vezi sa ovim događajem se nastavlja", navode iz policije, prenosi Index.

Policija dodaje da osim ovog jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji.

(Telegraf.rs)