Bajaga prvi put u karijeri nastupa u SKC-u: Mesec je mlad, a noć je vrela u nedelju 23. jula (FOTO)

- Uvek mi je bila želja da nastupam u SKC-u. Posebno je bašta leti lepa. Drago mi je što je koncert rasprodat deset dana ranije. Bilo je varijanti da sviramo još jedan, ali ja nisam bio za to. Ovo je, ipak, ekskluziva, ne radi se ovako nešto svaki dan - kaže Bajaga

Bajaga i Instruktori, održaće u nedelju, 23. jula sa početkom u 21 čas, toliko dugo očekivan koncert u bašti SKC-a, na zatvaranju 26. BELEF-a. Jasno je, već nekoliko dana, da će čuvena bašta biti krcata, pošto su sve ulaznice planule!

MISTERIJA BAJAGINOG HITA: Evo šta zaista znači "442 do Beograda"! (VIDEO)

RUSI PEVAJU BAJAGU: Moskovski bend obradio hit "Verujem, ne verujem" (VIDEO)

Koncert je, podsetimo, nazvan "Mesec je mlad, a noć je vrela“ po početnim stihovima legendarne balade "Poljubi me“, sa prvog albuma "Pozitivna geografija“. Do toga se došlo na veoma interesantan način.

- Gledao sam mesečeve mene, i video da je tada mlad mesec. Lepo se potrefilo -  kaže Bajaga.

Proslavljeni muzičar napominje da, interesantno, nikad u karijeri nije održao koncert ni u sali ni u bašti Studentskog kulturnog centra.

- Dešavalo se samo da budem gost, otpevam jednu pesmu... Uvek mi je bila želja da nastupam u SKC-u. Posebno je bašta leti lepa. Drago mi je što je koncert rasprodat deset dana ranije. Bilo je varijanti da sviramo još jedan, ali ja nisam bio za to. Ovo je, ipak, ekskluziva, ne radi se ovako nešto svaki dan - kaže on.

Bajaga ne želi mnogo toga da otkriva kad je u pitanju repertoar:

- Imamo spisak za 'regularan' koncert, ali i drugi spisak, sa baladama, koje dodajemo tokom svirke, gledajući po tome kako publika reaguje. Ume zbog toga da bude nekad mali problem sa televizijama, jer one traže tačan spisak (smeh).

Naredne reči će posebno da obraduju najvatrenije fanove.

- Sigurno ćemo da odsviramo bar jednu pesmu koja će se naći na novom albumu. Nije to još finalna verzija, ali će se lepo uklopiti. Možda budu i dve - navodi Bajaga.

A kad je već pomenut album...

- Letnja je sezona, pa smo malo stali sa radom na njemu. Snimaćemo malo u avgustu. Ima, ipak, mnogo koncerata – biće ih još dvadesetak do 1. septembra. Ne možemo da ne sviramo (smeh). Albumu ćemo detaljnije da se posvetimo tek na jesen“, završio je Bajaga priču pred nedeljni, jedinstveni koncert koji će, po njegovim rečima, potrajati više od dva i po sata!

Uživajte: 

(Telegraf.rs)