TATATATIRA! Pre tačno 43 godine gledali smo prvu epizodu "Branka kockice": Podsećamo na najlepše trenutke iz našeg detinjstva (VIDEO)

Legendarnu emisiju vodio je Branko Kockica i bila je izuzetno popularna

Na današnji dan 1974. godine emitovana je prva epizoda emisije "Kocka, kocka, kockica" - obrazovne televizijske serije Televizije Beograd. Serija je emitovana od 1974. do 1994. godine i ponovo 2005. godine sa Brankom Milićevićem u glavnoj ulozi.

EVO ŠTA ZNAČI TATATATIRA! Kad Branko Kockica ovo kaže deci, on u stvari misli... (VIDEO)

Nema deteta koje nije odrastalo uz Branka Milićevića, poznatijeg kao Branko Kockica. Njegove emisije, skečevi i pozorišne predstave obeležile su naše detinjstvo.

Ukupno je snimljeno preko 250 epizoda. Uvodna pesma "U svetu postoji jedno carstvo" poznata je i današnjim generacijama.

Deca su imala priliku da često s Brankom borave u prirodi i da uče o svetu oko nas. U veoma šaljivoj pesmici Branko Kockica nam objašnjava zašto se peru ruke:

Milivojević je vrlo često pravio eksperimente kako bi objašnjavao neku pojavu. Deci je objašnjavao šta je to vazduh, ali i kako se pravi kiseli kupus.

Nemoguće je podsetiti se svega što je Branko Kockica uradio i po čemu ćemo ga pamtiti. Mi smo pokušali da izdvojimo najinteresantnije epizode sa ovim junakom našeg detinjstva. Napišite nam u komentaru kako ga se vi sećate.

(Telegraf.rs)