19

EVO ŠTA ZNAČI TATATATIRA! Kad Branko Kockica ovo kaže deci, on u stvari misli... (VIDEO)

Prema rečima samog Branka Milićevića tajnu mističnog pozdrava nikada nije hteo da otkrije, jer je "nameravao da organizuje javno pogađanje kroz nagradnu igru", a onda...

Branko Kockica
Printskrin / Youtube

Verujemo da nema ni velikog ni malog deteta koje nije barem jednom u životu čulo legendarni pozdrav Branka Kockice “tatatatira”!

Pre ili kasnije, nakon uvodne “U svetu postoji jedno carstvo”, Kockica bi svojim drugarima poručio baš to – “tatatatira”, a mnogima od nas ostalo je najasno šta ovaj pozdrav koji je obeležio kultnu dečju emisiju “Kocka, kocka, kockica” (1974-1993 i nakon toga 2005.) zapravo znači i kako je nastao.

ŽENA BRANKA KOCKICE: Nema ništa od penzije!

Prema rečima samog Branka Milićevića, tajnu mističnog pozdrava, glumac nikada nije hteo da otkrije, jer je “nameravao da organizuje javno pogađanje kroz nagradnu igru”.

TATATATIRA, POSLEDNJI PUT: Povukao se Branko Kockica! (VIDEO)

A onda je rešio sve da ispriča…

Foto: Muzej istorije Jugoslavije

Foto: Muzej istorije Jugoslavije

Nameravao sam da organizujem javno pogađanje korz nagradnu igru. Međutim, to nikada ni u sopstvenoj glavi nisam uspeo da prevedem. Na žalost, ni ovim povodom ne mogu da ispričam ništa famozno. Evo, sada ću konačno, ekskluzivno za vaše čitaoce, pokušati da budem analitičan. “Tatatatira” je nešto što ne znam ni da imenujem. To nije izraz, nije ni pozdrav, nije ni uzvik, ni uzdah, nije čak ni reč. “tatatatira” je bila u službi odmora od edukacije, barem za male gledaoce – objasnio je svojevremeno Kockica za ka5an.ba nastavljajući:

ČEMU NAS JE NAUČIO BRANKO KOCKICA: Top 10 kultnih epizoda CARA uz kog smo odrastali! (VIDEO)

– Međutim, deca ko deca, a ni ja, nismo mogli da budemo nemi dok skakućemo ulicom ili livadom. Zašto sam ja počeo da uzvikujem baš “tatatatira”, ne znam. Tek, malo pomalo to se ustalilo. I sad već, evo, mogu da kažem, “tatatatira” je nešto kao kliktanje čavki kada polete. To je bilo naše kliktanje kada prolazimo kroz prirodu. To gotovo neverbalno izražavanje raspoloženja moglo bi da se prevede kao: “Veselo trčkamo”. Danas je to postao znak prepoznavanja. “Tatatatira” danas znači: “Mi smo ista generacija i imamo zajedničko nešto lepo” – objasnio je tada Branko Kockica.

(Telegraf.rs / Izvor: ka5an.ba / Tarik Kapetanović)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Branko Kockica, Branko Milićević, Deca, Objašnjenje, pozdrav, Tatatatira
Popularni komentari
 • I
  Istina

  Tatatatira Branko.

  Moje detistvo i ti. Nikada neću to zaboraviti…

  Ulepšao si ga zauvek.

 • Н
  Невена

  Асоцијација на нешто “безбрижно”…

 • K
  Kiza rs

  Divan covek, lepe i poucne emisije,tolike generacije je usmerio na znanje,druzenje, ljubav.Srbija treba da neku ulicu ili deciju ustanovu nazove po Branku kockici, i da mu da nacjonalnu penziju on je to zasluzio za razliku pevaca lepe lukic ili Miroslava Ilica itg,.

foto dana

video dana