Igor je slikar čija dela čak i Baraku Obami izgledaju nestvarno! Održana izložba na Senjaku, prisustvovao i unuk Nelsona Mendele (FOTO) (VIDEO)

Na Senjaku u kući Kralja Petra I održana je izložba slika autora Igora Stefanovića

Srpski umetnik koji već nekoliko godina živi i radi u Los Anđelesu, Igor Stefanović, je sa nepunih 39 godina života, dobitnik Zlatnog globusa i dvaput nominovan za Oskara za animacije na filmovima "Kung - fu panda" i "Mačak u čizmama". Dve nominacije za Oskara, Zlatni globus, rad u studiju "Drimvorksa", 5 godina rada za čuvenog Stivena Spilberga, slikar čija se dela dopadaju reditelju, ali, ni manje - ni više, i bivšem predsedniku Sjedinjenih država Baraku Obami zvuči kao san.

Nakon završenog Fakulteta organizacionih nauka, svoje grafičke radove skupio sam u portfolio i poslao kompanijama koje se bave animacijom i vizuelnim efektima na filmu. Dobio sam odgovor iz Londona od kompanije koja je radila veliki animirani film za "Univerzal studio" - otkriva Stefanović.

Za studio su tada glasove pozajmljivali Dastin Hofman, Ema Votson, Kevin Klajn i drugi.

Miss Srbije vas vodi kroz izložbu 22 najbolje modne fotografije među kojima je i slika gole žene Sarkozija (FOTO) (VIDEO)

Nakon dve godine rada u britanskoj prestonici, put ga je naveo pravo u Los Anđeles, u "Drimvorks". Iako nije radio direktno sa Spilbergom, otkriva da je tamo radio na vrlo ozbiljnim produkcijama, sa vrhunskim diznijevim animatorima koji su nekada radili na "Maloj sireni" i "Kralju lavova".

Kada je shvatio da je dovoljno naučio, nije se zaustavio na animaciji, uzeo je godinu dana neplaćeno i počeo da slika.

Vratio se u Beograd i nedavno je predstavio sliku " Debata sedmorice braće", kao i "Triptih bekstva" kao i veliki broj slika.

Ono što je zanimljivo, na izložbi se pojavio unuk Nelsona Mandele Ndaba Mandela. On je bio u Beogradu kada je održana međunarodna konferencija povodom 100 godina od rođenja legendarnog Nelsona Mandele. Bio je u društvu Njegovog Kraljevskog Nasleđa Zolani Mkive kao gost Vesne De Vinče, autorke knjige "Mandelin kod" koja je predstavljena na toj konferenciji.

Na izložbi ih je dočekala Miss Srbije Ivana Trišić, koja je to veče bila i u ulozi reportera.

Takođe, ono što je bilo interesantno je deo interaktivne izložbe u kojoj su pravo iz platna pred publiku izašle Igorove boginje odevene u kreacije dizajnerke Marije Grahovac.

Pogledajte u video prilogu iznad kako je izgledala ta izložba.

(Telegraf.rs/I.T)