Novobeogradski blokovi u spotu britanskog muzičara: Brutalna panorama, intenzivna muzika i neobičan ples stopili se u jedno (VIDEO)

Da li vam se dopadaju Blokovi u ovoj varijanti?

Brutalni, ogoljeni, a istovremeno dostojanstven izgled Blokova usred noći zabeležen je u spotu "Osobenost" (Singularity) enegleskog producenta i muzičara Džona Hopkinsa.

Čovek koji je sebi stvorio ime na polju elektronske muzike izabrao je da između visokih betonskih fasada i mokrih prolaza snimi spot za naslovnu numeru svog četvrtog albuma.

Džordž R.R. Martin je otkrio detalj o šestom nastavku "Igre prestola", ali i zbog čega ne želi da ide u Hrvatsku

Intenzivna muzika zaista savršeno odgovara okruženju. Spot počinje u maglovitoj šumi, a onda se najednom prelazi na panoramu blokova, sa gotske na industrijsku scenu, gde muškarac u kožnoj jakni sreće ženu koja se spušta sa neba, lebdeći između višespratnica.

Od tog trena njih dvoje, kroz složen, a elegantan ples u kome simuluraju borbu i kontrolu, prate muziku i uz nju krše granice fizičke realnosti. Njihov nasilni balet ispituje i odnos moći polova, destrukciju i odbranu.  Zbog svega toga spot pruža jedno intenzivno i emotivno i kinematografsko iskustvo.

Video je izašao prošle nedelje i već je pokupio brojne komplimente.

Pogledajte sami, pa nam u komentarima napišite kako vam se u ovoj varijanti dopadaju Blokovi?

(D.D.S.)