Dačić: Vučić će odlučiti da li ja ostajem u vlasti!

- Ništa što je poslednjih dana objavljeno u vezi s mojim ulaskom u vladu, kao i ulaskom SPS, nije tačno. To su samo nagađanja koja nemaju utemeljenje - rekao je Ivica Dačić

Lider SPS-a i premijer Ivica Dačić kaže da ništa što je poslednjih dana objavljeno u vezi sa njegovim ulaskom u vladu, kao i ulaskom SPS-a, nije tačno.

- Ništa što je poslednjih dana objavljeno u vezi s mojim ulaskom u vladu, kao i ulaskom SPS, nije tačno. To su samo nagađanja koja nemaju utemeljenje - rekao je Dačić u intervjuu za Kurir.

On je dodao komunicira samo s Aleksandrom Vučićem, i da je lider naprednjaka jedini koji će odlučivati o njegovom opstanku na vlasti, prenosi Tanjug.

Na pitanje da to znači da ne ulazi u vladu i da ne nastavlja saradnju sa SNS-om i Vučićem, Dačić je odgovorio odrečno i rekao da nikakvi razgovori sa SNS nisu zvanično vođeni.

- Kako me je obavestio lično Aleksandar Vučić, razgovori će početi od ponedeljka, kad će biti predstavljen i program - rekao je Dačić.

Na pitanje da li mu je poznato hoće li on i SPS biti prvi pozvani na razgovor, Dačić je rekao da to ne zna i da to nije ono najbitnije što se njega tiče.

- Ne lečimo mi sujetu, nego treba da vodimo državu - rekao je Dačić u razgovoru za Kurir.

Lider naprednjaka i prvi potpredsednik vlade u tehničkom mandatu, Aleksandar Vučić, izjavio je da će najpre razgovarati sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.

(Telegraf.rs / Tanjug)